Dünyadan Futbol Sneijder, Ajax'ın Türk bayraklı pazuband kararını açıklamıştı! Tepkiler sonrası Tadic'ten açıklama

Sneijder, Ajax'ın Türk bayraklı pazuband kararını açıklamıştı! Tepkiler sonrası Tadic'ten açıklama

15.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir dönem Türkiye'de Galatasaray forması giyen Wesley Sneijder, Hollanda'da geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda Ajax hariç tüm takımların Türk bayraklı pazuband taktığını ifade etmişti. Ajax takım kaptanı Dusan Tadic'ten Türkiye ve Suriye'de yaşanan depreme ilişkin açıklama geldi.

Sneijder, Ajaxın Türk bayraklı pazuband kararını açıklamıştı Tepkiler sonrası Tadicten açıklama

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem Türkiye'yi yasa boğmuştu. Hollanda'da kulüpler geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalarda Türl bayraklı kaptanlık pazubandları ile sahaya çıkmıştı. 

Haberin Devamı

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Wesley Sneijder, "İzleyicilerimizin görmesi buraya geçen hafta sonu Eredivisie'deki tüm kaptanların giydiği bir pazubandı getirdim. Bir kulübün kaptanı dışında herkes Suriye ve Türkiye'deki depremzedelere destek için o bandı taktı. DHSC'de kulüpten arkadaşım Tarık Divarcı'nın başlattığı çok güzel bir girişim. Benden onu desteklememi istedi ve ben de yaptım." ifadelerini kullanmıştı.

Ajax'ın ise yönetim kararı ile Türk bayraklı kaptanlık pazubandını takmadığını söyleyen Sneijder "‘Bu yönetimin bir kararıydı çünkü kendileri bir aksiyon alacakmış. Aksiyonlarının ne olduğunu bilmiyorum ama biz bandı takan kaptanlara bakmalıyız. 17 kulüp katıldı ve bunun için çok minnettarız. Belki de hala Ajax'ta formasını bağışlamak isteyen oyuncular vardır." demişti.

Haberin Devamı

Sneijder, Ajaxın Türk bayraklı pazuband kararını açıklamıştı Tepkiler sonrası Tadicten açıklama

KAPTAN TADIC'TEN TÜRKİYE VE SURİYE AÇIKLAMASI

Ajax takım kaptanı Sırp futbolcu Dusan Tadic tepkilerin ardından sosyal medya hesabından Türkiye ve Suriye'de yaşanan depreme ilişkin paylaşımda bulundu. Tadic paylaşımında "Türkiye ve Suriye'deki depremler beni derinden sarstı. Düşüncelerim, bu trajedide sevdiklerini kaybeden insanlarla ve herhangi bir şekilde etkilenen herkesle." ifadelerini kullandı.

Sneijder, Ajaxın Türk bayraklı pazuband kararını açıklamıştı Tepkiler sonrası Tadicten açıklama

BÜYÜK DAYANIŞMA

Avrupa'da büyük yankı uyandıran deprem için kulüpler ve futbolcular yardım ve destek için tüm imkanlarını seferber etmiş durumdalar. Depremin etkisini yaşayan tüm insanlar için tüm imkanlarını zorlayan kulüpler, oynanan maçlarda da bu durumu göz önüne seriyorlar.

‘BAŞINIZ SAĞ OLSUN KALBİMİZ SİZİNLE’

Hollanda’da birçok kulüp depremzedeler için harekete geçti. Bunlardan FC Dordrecht, Willem II deplasmanında sahaya depremde hayatını kaybedenler için Türkçe olarak ''Başınız sağ olsun, kalbimiz sizinle'' pankartıyla çıktı.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Hollanda'da geçen hafta oynanan futbol maçlarında Kahramanmaraş merkezli ve 10 il ile Suriye'yi etkileyen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması kararı alınmıştı. Hollanda Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Düşüncelerimiz, Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremlerden etkilenen herkesin yanında." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Sneijder, Ajaxın Türk bayraklı pazuband kararını açıklamıştı Tepkiler sonrası Tadicten açıklama