Diğer Sofuoğlu, 2014 için umutlu

Sofuoğlu, 2014 için umutlu

23.11.2013 - 11:47 | Son Güncellenme:

Milli motosikletçi Sofuoğlu, "Bu sene şampiyonluğu başaramadım. İnşallah 2014'ü şampiyonlukla kapatırım" dedi.

Sofuoğlu, 2014 için umutlu

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası ile ilgili olarak, "Bu sene şampiyonluğu başaramadım. İnşallah 2014'ü şampiyonlukla kapatırım" dedi.

Haberin Devamı

Geçen ay tamamlanan Dünya Supersport Şampiyonası'nda ikinci olan milli motosikletçi Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 sezonunu başarılı şekilde geçirdiğini söyledi. Şampiyonanın ardından Türkiye'deki süpermotor motor şampiyonaları ile gençlere destek olmak için bazı yarışlara katıldığını anlatan Sofuoğlu, son olarak Türkiye'nin ilk yerli motor sporları şampiyonası V1 Challenge'in finaline katıldığını belirtti. Türk yapımı yarış aracı Volkicar'a üç yıl önce bindiğini, kartingden daha zevkli olduğunu ifade eden Sofuoğlu, otomobil sporunu sevenlere volkicar yarışlarına katılmalarını tavsiye etti.

"Sporda emeklilik yaşı 34-35'tir"

Sofuoğlu, gelecek yılki Dünya Supersport Şampiyonası ile ilgili bazı anlaşmalar yaptığını bildirerek, şöyle konuştu: "Kawasaki markası ile devam edeceğim. Her şey olumlu, bir aksilik yok. Ufak tefek takımla alakalı, tam netleştiremediğimiz konular var. Onları da çözmek üzereyiz. Bu ayın sonunda her şey netleşmiş olacak. 2014 yılının test sürüşlerine gelecek ay başlayacağım. Dünya Supersport Şampiyonası 14 ayaktan oluşuyor. Gelecek yıl da dünyanın farklı yerlerinde start alacak. Bu sene şampiyonluğu başaramadım. İnşallah 2014'ü şampiyonlukla kapatırım."

Haberin Devamı

Kenan Sofuoğlu, 29 yaşında olduğunu hatırlatarak, "Sporda emeklilik yaşı 34-35'tir. Belki motor sporunu 3, 4 sene daha yaptıktan sonra emeklilik zamanım gelir" dedi.