Altay Son dakika: 40 yaşında Süper Lig tarihine geçti! Umut Bozok'tan inanılmaz performans, genç futbolcu maç sonu ağladı

Son dakika: 40 yaşında Süper Lig tarihine geçti! Umut Bozok'tan inanılmaz performans, genç futbolcu maç sonu ağladı

21.05.2022 - 18:28 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun son haftasında Altay ve Kasımpaşa karşı karşıya geldi. İzmir ekibinin tecrübeli futbolcusu Süper Lig tarihine geçti. Kasımpaşa'nın santraforu Umut Bozok inanılmaz performansını devam ettirdi. Altay'ın genç yıldızı maçın ardından gözyaşlarını tutamadı. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: 40 yaşında Süper Lig tarihine geçti Umut Bozoktan inanılmaz performans, genç futbolcu maç sonu ağladı

Süper Lig'de küme düşmesi kesinleşen Altay, Kasımpaşa'yı konuk etti. Heyecan dolu müsabaka gol yağmuruna sahne oldu. Karşılaşmanın ardından Altay'ın genç yıldızı ağladı. Öte yandan İzmir ekibinin tecrübeli futbolcusu Süper Lig tarihine geçti. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

EFE SARIKAYA TARİHE GEÇTİ

Altay'da genç oyuncu Efe Sarıkaya, Kasımpaşa maçına ilk 11'de başladı. 30 Kasım 2005 doğumlu futbolcu, Süper Lig'de bu sezon ilk 11'de maça başlayan en genç oyuncu unvanının sahibi oldu.

EYSERRIC FRİKİKTEN ATTI

Kritik müsabakada gol perdesini açan isim Valentin Eysseric oldu. Tecrübeli futbolcu 35'inci dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Fransız orta saha oldukça şık bir gole imza attı.

UMUT BOZOK FARKI AÇTI

Heyecan dolu karşılaşmada dakikalar 42'yi gösterdiğinde Kasımpaşa'nın golcüsü Umut Bozok sahneye çıktı. Valentin Eysseric'in pasında ceza sahası içinde şık bir vuruşa imza atan tecrübeli santrafor skoru 2-0 yaptı.

İBRAHİM ÖZTÜRK TARİHE GEÇTİ

Altay'ın tecrübeli stoperi İbrahim Öztürk, 45+1'inci dakikada önde kaldığı pozisyonda fileleri havalandırdı. Tecrübeli futbolcu bu golle birlikte tarihe geçti. Altay'da forma giyen İbrahim Öztürk, Kasımpaşa karşısında bulduğu golle Süper Lig tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu. (40 yaş 334 gün)

Haberin Devamı

EYSSERIC BİR GOL DAHA ATTI

Kritik mücadelenin 50'nci dakikasında Valentin Eysseric bir kez daha sahneye çıktı. Tecrübeli orta saha Fall'ın pasında şık bir vuruşa imza attı ve skoru 3-1'e getirdi.

UMUT BOZOK, DIAGNE'Yİ YAKALADI

Kasımpaşa'nın tecrübeli santraforu Umut Bozok 63'üncü dakikada bir kez daha fileleri havalandırdı. Süper Lig'de son maçlar öncesi gol krallığında zirvede yer alan Umut Bozok tarihe geçti. Tecrübeli santrafor, Kasımpaşa tarihinde bir sezonda 20 golle en fazla gol atan isim olan Mbaye Diagne'yi yakaladı.

KAPPEL SKORU BELİRLEDİ

Kritik müsabakanın 81'inci dakikasında Altay penaltı kazandı. İzmir ekibinde topun başına geçen Kappel fileleri havalandırdı. Kalan sürede başka gol olmayınca Altay sahadan 4-2 mağlup ayrıldı.

ALTAY TARAFTARLARI ALKIŞLADI

Müsabakanın son düdüğü sonrası Altay taraftarları futbolcuları alkışladı. Genç oyuncularla sahaya çıkan İzmir ekibinde Kazımcan Karataş müsabakanın ardından beIN Sports'a verdiği röportaj sırasında gözyaşlarını tutamadı.

KASIMPAŞA REKOR KIRDI

Haberin Devamı

Kasımpaşa, Süper Lig'de 2021-2022 sezonunu 53 puanla tamamladı. İstanbul ekibi bu alanda rekorunu geliştirdi. Lacivert-beyazlılar daha önce en fazla 51 puan toplama başarısı göstermişti.