Yaz Olimpiyatları Son dakika - Adam Peaty yine zirvede!

Son dakika - Adam Peaty yine zirvede!

27.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erkekler 100 metre kurbağalama finalinde Büyük Britanyalı olimpiyat ve dünya rekortmeni Adam Peaty yine zirveyi bırakmadı.

Son dakika - Adam Peaty yine zirvede

Tokyo’da yüzme branşında da madalyalar sahiplerine bulmaya devam etti. Erkekler 100 metre kurbağalama finalinde Büyük Britanyalı olimpiyat ve dünya rekortmeni Adam Peaty yine zirveyi bırakmadı.
Peaty, 57.37’lik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Britanyalı yüzücü, 100 metre kurbağalamada olimpiyat rekoru kırarak altın madalya aldığı Rio 2016’dan sonra Tokyo 2020’de de kürsünün ilk basamağına çıkan ilk isim oldu. İkinciliği Hollandalı Arno Kamminga alırken, kürsüyü İtalyan’dan Nicolo Martinenghi tamamladı.
Kadınlar 400 metre serbest finalinde ise Avustralyalı Ariarne Titmus altın madalyaya uzandı. Titmus, 3.56.69’luk derecesiyle ilk sırada yer aldı ve bu derecesiyle Okyanusya rekorunun da yeni sahibi oldu. Olimpiyatlarda 5 altın, 1 gümüş madalyası bulunan ABD’li Kathleen Ledecky 3.57.36’lık derecesiyle ikinci sırada geldi. Bronz ise 4.01.08’lik derecesiyle Çinli Bingjie Li’ye gitti. Li, aldığı sonuçla bu kategoride Asya rekoru kırdı.

Haberin Devamı

Güney Kore’de hedef şaşmadı
Tokyo’da, Güney Kore, okçulukta üst üste 9. altın madalyasını kazandı. Kadınlar takım yarışlarının finalinde Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı’na 6-0 üstünlük kuran Güney Kore bir kez daha zirveye çıktı. Bu branşta ilk altın madalyasını ev sahibi olduğu Seul 1988’de elde eden Güney Kore, sonraki 7 oyunlarda da altın madalyayı kaptırmadı. Güney Kore, Tokyo 2020’de de altın kazanarak 33 yıllık bu geleneği sürdürdü.

Jean Julien Rojer çekildi
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda teniste çift erkeklerde mücadele eden Hollandalı sporcu Jean Julien Rojer, koronavirüse (Kovid-19) yakalandı. Tokyo’da sporculara uygulanan testlerde Hollandalı sporcunun hastalığa yakalandığı bildirildi. Karantinaya alınan 39 yaşındaki tenisçi partneri Wesley Koolhof ile Tokyo Olimpiyatları’ndan çekildi. Hollandalı tenisçilerin rakipleri Yeni Zelandalı Marcus Daniell ve Michael Venus maç yapmadan bir üst tura yükseldi.

Yazarlar