Diğer Son dakika - Bakan Kasapoğlu: Başarılarımız taçlanacak

Son dakika - Bakan Kasapoğlu: Başarılarımız taçlanacak

24.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Team Türkiye Koleksiyonu tanıtımında tokyo’ya gidecek sporcuları bir kez daha tebrik etti.

Son dakika - Bakan Kasapoğlu: Başarılarımız taçlanacak

Esma Sultan Yalısı’nda yapılan organizasyonda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Tokyo’da daha önce derecemiz olmayan branşlarda kotalar aldık. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılar olimpiyat ve paralimpik oyunlarda taçlanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları için hazırlanan ‘Team Türkiye Koleksiyonu’nun tanıtımı Esma Sultan Yalısı’nda dün gerçekleştirdi.
Koreografisini ve prodüksiyonunu Uğurhan Akdeniz’in gerçekleştirdiği organizasyonda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen moda markaları ile tasarımcıları tarafından hazırlanan seyahat, seremoni ile sportif kıyafetleri kamuoyunun beğenisine sunuldu.
Organizasyon öncesi açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Olimpiyatlara 1 ay kaldı. Şuan 91 sporcumuz kota aldı. Milletimiz bu haklı gururu yaşıyor. Her sporcunun en büyük hayallerinden biri olimpiyatlara katılmak. Tüm kalbimle inanıyorum Tokyo’da da ülkemizi gururla temsil edecekler. Bu başarıları Tokyo’da taçlanacak” dedi.
Hem olimpik hem paralimpik branşlarda kota mücadelelerinin devam ettiğini hatırlatan Kasapoğlu, “Geçmişte sporcumuz olmayan branşlarda kotalarımız var. Olimpikte 91, paralimpikte 62 kota aldık. Kotaların hemen hemen yarısını kadın sporcularımızın alması bizler için ayrı bir gurur. Kadınlarımızın bu başarısını hep birlikte daha yukarılara taşımalıyız. Bakanlık olarak kadın odaklı spor politikamız da en önem verdiğimiz konulardan bir tanesi” değerlendirmesinde bulundu.
Oyunların ülkelerin başarılarının değil aynı zamanda markalarının yarıştığı organizasyonlar olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı, “Team Türkiye koleksiyonunun ilhamını köklerinden alan güçlü yaklaşımıyla sporcularımızın iletişimi açısından olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Çalışmada emek harcayan herkesi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kırmızı ve beyazın yanına lacivert!
Milli sporcular, olimpiyatlarda Bünyamin Aydın’ın tasarladığı sportif kıyafetleri giyecek. Hazırlanan seromoni kıyafetleri, özel bir hikaye çerçevesinde estetik ve konforu bir arada sunmak üzere tasarlandı.
Tokyo’da Türkiye’yi temsil edecek milli sporcular için üretilen ürünler arasında ceket, pantolon, spor pantolon, gömlek, kapüşonlu triko, tişört, spor ayakkabı, ayakkabı ve kumaş maskeler yer alıyor.
Kıyafetlerin tasarımında ana renkler olarak Türk bayrağının kırmızı ve beyaz renkleri kullanıldı. Bu renklere, ince çizgiler halinde olimpiyatlara ev sahipliği yapan Tokyo Olimpiyatları’nın ana rengi olan lacivert eklendi.