Voleybol Son dakika: CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon VakıfBank! Destan yazdık

Son dakika: CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon VakıfBank! Destan yazdık

22.05.2022 - 21:21 | Son Güncellenme:

Temsilcimiz VakıfBank, kadın voleybolunda Avrupa'nın en büyüğü olmak için parkeye çıktı. Imoco Volley'i 3-1'le geçen sarı-siyahlılar Avrupa'nın en büyüğü oldu. Milli voleybolcumuz Zehra Güneş şampiyonluk sonrası dikkat çeken ifadeler kullandı. Mücadeleyi takip eden Türk taraftarları unutmayan Guidetti, "Onlar geldiği için biz de daha iyi oynamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kadın voleybolunda Avrupa'nın en büyüğü bugün belli oldu. Temsilcimiz VakıfBank, Imoco Volley'i 3-1 mağlup etti. CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon VakıfBank oldu.

Haberin Devamı

VAKIFBANK - IMOCO VOLLEY: 3-1 (MAÇ SONUCU)

1. SET SONUCU: 25-22 (VakıfBank lehine)
2. SET SONUCU: 25-21 (VakıfBank lehine)
3. SET SONUCU: 23-25 (Imoco Volley lehine)
4. SET SONUCU: 25-21 (VakıfBank lehine)

İTALYANLAR EVİNDE GİBİ OYNADI

Slovenya'nın İtalya ile komşu olması ve Conegliano şehrinin karşılaşmanın oynandığı Ljubljana'ya çok yakın olması, tribünlerde İtalyan taraftarların büyük üstünlüğü oluşmasına neden oldu. Kafileler halinde otobüslerle gelen Imoco taraftarları, takımlarına büyük destek verirken, bu destek Vakıfbanklı oyuncuları ise olumsuz anlamda etkilemedi. Ayrıca aynı salonda bu maçın ardından oynanacak erkekler Şampiyonlar Ligi maçında da bir İtalyan ekibinin bulunması da, Imoco adına seyrici desteğini artıran bir faktör oldu. Salonda az sayıda olmakla birlikte Vakıfbank taraftarı da hazır bulundu. Bir kısmı civar ülkelerden gelen Türk taraftarlar ellerinden geldikçe takımlarını destekledi ve galibiyetin coşkusunu doyasıya yaşadı.

Haberin Devamı

Son dakika: CEV Şampiyonlar Liginde şampiyon VakıfBank Destan yazdık

İLK SET ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Karşılıklı alınan sayılarla başlayan ilk sette, temsilcimiz VakıfBank'ta öne çıkan isimler Brezilyalı Gabi ve İsveçli Haak'tı. Özellikle Haak'ın kritik noktalarda yaptığı hücum ve bloklarla VakıfBank ilk seti kazandı. Temsilcimizin 25-22 kazandığı set 31 dakika sürerken, Gabi 5 sayı ile takımımızın en skorer ismi oldu.

2. SETE HAAK DAMGASI

İlk seti alan VakıfBank, ikinci sete de hızlı başladı. Takımın yıldızı Haak hücumdaki etkisini daha da arttırdı. 28 dakika süren 2. seti VakıfBank 25-21 kazandı.

İTALYANLAR DÖNDÜ 2-1

2. Seti rahat bir şekilde kazanan temsilcimiz VakıfBank 3. sete tutuk başladı. Setin başından beri üstün oyunu gösteren Imoco'ya karşı son sayılarda temsilcimiz geri dönse de, Egonu'nun hücumlarına yanıt veremedi ve durum 2-1'e geldi. İlk iki sette 10'ar sayı alan Egonu, 3. sette de ürettiği 9 sayıyla takımının hücum yükünü taşıyan isim oldu.

ŞAMPİYONLUK 4. SETTE GELDİ

Durumu setlerde 2-1'e getiren İtalyan ekibi Imoco, 4. sete de etkili başlayan taraf oldu. Setin ortalarına kadar önde olan Imoco'ya temsilcimiz karşılık verdi. Maç 17-17 iken milli pasörümüz Cansu'nun tek elle Haak'a çıkardığı pas maçın adeta kırılma anı oldu ve temsilcimiz 18-17 öne geçti. Bu dakikadan itibaren farkı açan VakıfBank maçı 3-1 kazandı ve bu sezon 5. Kupayı kazandı.

Haberin Devamı

Son dakika: CEV Şampiyonlar Liginde şampiyon VakıfBank Destan yazdık

GUIDETTI'DEN TARAFTARLARA TEŞEKKÜR

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından basın mensuplarıyla buluştu. Tecrübeli çalıştırıcı tarihi zafer sonrası, "Rekorları düşünmüyorum. Ben takımımızı düşünüyorum. 9-3 gerideydik başka takım olsa tie breaki beklerdi. Ama hiç pes etmeyen ve dayanıklılığı olan bir takımım var" diye konuştu. Mücadeleyi takip eden Türk taraftarları unutmayan Guidetti, "Avrupa'nın 4 bir yerinden gelen seyirciler vardı. Türkiye'de de salonlarımız doluyor. Onlar geldiği için biz de daha iyi oynamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ZEHRA GÜNEŞ ŞAMPİYONLUĞU ANLATTI

VakıfBank'ın başarılı isimlerinden Zehra Güneş, CEV Şampiyonlar Ligi'ndeki şampiyonluk sonrası Anadolu Efes ve kadın milli boksörlerin başarısına da değindi. Tecrübeli voleybolcu, " 5 kupayı kaldırıp, Türkiye'ye dönmek bize çok büyük mutluluk ve gurur veriyor. Önce Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda aldığımız madalyalar, sonra Anadolu Efes'in şampiyonluğu şimdi de biz şampiyon olduk. Bizim ülkemize de bu yakışırdı. Tüylerim diken diken oldu. Çok mutluyum. Söz verdiğimiz gibi Türkiye'yi en iyi, en yaraşır yerde temsil ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı