Diğer Son dakika - Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu start alıyor!

Son dakika - Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu start alıyor!

10.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

56.’sı yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun startı yarın Nevşehir-Kapadokya etabıyla verilecek.

Son dakika - Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu start alıyor

Dev organizasyonda 25 takımdan 175 sporcu bin 344 km sonunda zirveye çıkmak için mücadele edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın toplantısına gönderdiği mesajda katılımcılara başarılar dilerken, Bakan Kasapoğlu da 55 yılın en güçlü turuna şahit olacaklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için tüm hazırlıklar tamamlandı. Nevşehir-Kapadokya etabı ile yarın başlayacak olan zorlu mücadele, 18 Nisan’da Kuşadası’nda gerçekleşecek finişle sona erecek. 25 takım ve 175 sporcunun katılacağı yarışın toplam uzunluğu ise 1344 kilometre olarak saptandı.
Dev organizasyonun basın toplantısı ise yerli ve yabancı medya mensupları ile kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı Nevşehir’de yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısına gönderdiği mesajda organizasyonun önemine dikkat çekti. ‘Spor; insanları bir araya getiren, farklı kültürleri buluşturan, rekabetle birlikte dayanışmayı, kaynaşmayı artıran evrensel bir faaliyettir’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
“Spora gönül vermiş birisi olarak 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımın bir spor dalı ile meşgul olması için büyük çaba harcadım. Himayemizde gerçekleşen bu önemli spor organizasyonumuza katılan tüm sporcu ve takımlar ile kafile yöneticilerine en kalbi duygularımla ‘Türkiye’ye hoş geldiniz’ diyor ve başarılar diliyorum.”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da mesajında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun dünyanın en prestijli organizasyonu olduğuna dikkat çekerek, “Proje ve etkinliklerde aranan ülke haline geldik. Bisiklet branşında da iddiamızı sürdürme yönünde önemli bir adım atıyoruz. Her yıl tura farklı rotaları dahil ederek hem turumuza derinlik katıyor, hem daha fazla insanın organizasyona erişimini artırıyor, hem de ülkemizin cennet köşelerini dünya kamuoyunun ilgisine sunuyoruz. Bu yıl gelen takımlar ve katılım itibarı ile 55 yılın en kuvvetli organizasyonuna şahit olacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Üç milyar kişi izleyecek’
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise organizasyon ile Türkiye’nin tanıtımının da yapılacağını belirtti. Küçükbakırcı şu ifadeleri kullandı: “56.’sı düzenlenen organizasyon en güçlü sporcu topluluğu ile büyük mücadeleye sahne olacak. 3 milyar kişi bu büyük yarışı izleme imkanı bulacak. Bu elbette büyük bir turizm propagandası niteliği taşıyacaktır. Eurosport, TRT ve D Smart’tan, 8 gün boyunca Türkiye’yi dünya evlerine misafir edecek.”