Fenerbahçe SON DAKİKA | Fenerbahçe'den Süper Kupa ve Türkiye Kupası kararı! Resmen açıklandı

SON DAKİKA | Fenerbahçe'den Süper Kupa ve Türkiye Kupası kararı! Resmen açıklandı

03.04.2024 - 18:33 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçı ve Türkiye Kupası için aldığı kararı açıkladı.

SON DAKİKA | Fenerbahçeden Süper Kupa ve Türkiye Kupası kararı Resmen açıklandı

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçı için U19 takımıyla Şanlıurfa'ya gideceğini açıkladı. Öte yandan Bilecik, Türkiye Kupası'na 2 sezon katılmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Erol Bilecik'in açıklamaları şu şekilde: 

"Dün tarihi bir gün yaşadık. Yaklaşık 23 bin, 24 binin üzerinde, oldukça sıcak bir havada, muazzam bir kalabalık, bayağı bir dönem içeri giremeyen üye oldu. Ama yine sayımız 23-24 bin civarındaydı. Bu rekabet ettiğimiz kulüplerin birçoğunun, kendi seçimli kongrelerinden bile çok daha kalabalıktı. Orada hatırlarsanız, genel olarak oy birliği ile kabul edilen 4 maddemiz vardı. Bunların bir takım koşulları vardı. 23 bin kişinin oy birliği alınan bir karar olduğu için son derece önemli bir gelişmeydi. Bu Fenerbahçe'nin bütünlüğünü, birliği, bütünlüğünün görülmesi için önemli bir karardı. Bu kararlar, detaylarını bugün yönetim kurulunda değerlendirdik ve kendi yol haritamızı çıkardık."

Haberin Devamı

"U19 TAKIMIYLA URFA'YA GİDECEĞİZ"

"Alınan birinci karar, uygun bir tarihe alınmaması ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçlarına çıkmamak ve U19 takımıyla çıkmak. Aldığımız karar net bir şekilde maçlara çıkmak şeklinde olmadı. U19 takımıyla Urfa'ya gideceğiz ama bugün TFF'ye resmi başvurumuzu yaptık. Neticeyi daha net ortaya koymak adına, TFF'ye şu soruyu sorduk, "Eğer Süper Kupa maçını ileri bir tarihe erteleyeceksiniz veya yabancı hakemle oynatacaksınız bizi lütfen bilgilendirin" dedik. Böylece biz kararımızı U19 takımıyla farklı bir şey yarın gelmedikçe bütün hazırlığımızı U19 takımıyla UEFA'ya gitmek üzere kararımızı almış vaziyetteyiz."

"İyi bir akıl konarak Urfa'ya gidiyoruz. Bize güvenin. Orada sizi sıkıntıya sokacak, "Böyle bir karar doğru muydu?" sorusunun gelebileceği bir noktada olmayacaksınız. U19 takımı net bir şekilde oraya gidecek ama taraftarımızın kendini kötü hissedeceği bir nokta olmayacak. Taraftar tabii ki gidebilir. A takımımızın gitmeyeceğini, 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde izah ediyorum."

"UYGUN TARİHTE URFA'YA GİDECEĞİZ"

"Urfa kentine ve Urfalı kardeşlerime, şehrine bir mesajım var. Biz aldığımız kararla, orada rekabeti simgeleyen, müthiş futbolun oynanabileceği bir atmosferden affımızı isteyeceğiz. Ama şöyle bir boynumuzun borcu olsun diyerek aldığımız bir karar var. Uygun bir tarihte Futbol A Takımımızı Urfa'ya götüreceğiz. Buradan da Urfalı bütün kardeşlerimizle bu mesajı paylaşmak isterim."

Haberin Devamı

TÜRKİYE KUPASI KARARI

"Türkiye Kupası'ndan affımızı isteyen bir çalışma içine gireceğiz. Bayram sonrasında TFF'ye bütün gerekli başvurular yapılacak. Önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası'na katılmama kararı aldık."