Galatasaray Son dakika - Galatasaray başkan adayı Burak Elmas'tan sert tepki!

Son dakika - Galatasaray başkan adayı Burak Elmas'tan sert tepki!

10.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Yönetimi, başkan adaylarının kulübe 500 bin lira bağışlamaları koşuluyla GSTV’ye çıkabileceklerini duyurdu. Bu tutuma sert tepki gösteren Burak Elmas, 1 milyon lira bağış yaparken, yayına katılmayacağını bildirdi.

Galatasaray’da 19 Haziran Cumartesi günü son yılların en ilginç başkanlık seçimlerinden biri yaşanacak.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı camia, Işın Çelebi’nin çekilme kararı almasından sonra 5 başkan adayının yarışacağı seçimde kimin favori, kimin şansının az olduğunu öngörmekte zorlanıyor. Kongre için geri sayım sürerken, Galatasaray Kulübü ilginç bir uygulamaya imza attı.

Sarı-kırmızılı yönetim, başkan adaylarının kulübe 500 bin lira bağış yapmaları koşuluyla resmi iletişim organlarını kullanabileceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, “17 Kasım 2020 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı gereği, genel kurulda yarışacak başkan adayları, kulübümüze 500 bin TL bağışta bulunmaları karşılığında GS TV ve YouTube üzerinden adaylıklarıyla ilgili program yapabileceklerdir” denildi.

Başkan adaylarından Burak Elmas bu duyuruya tepki gösterdi. Elmas, “Seçildiğimiz taktirde, kadim Galatasaray değerlerini her fırsatta paraya tahvil eden, yakışıksız zihniyete son vermek ilk görevimizdir. Galatasaray’ın yönetici koltukları da, mecraları da satışa çıkarılamaz, populist söylemlere ve eylemlere alet edilemez” dedi.

Haberin Devamı

Kulübe 1 milyon lira bağışlayan Burak Elmas, “Bu vesile ile, seçim sonrası yeni yönetim tarafından, sadece amatör şube giderlerinde kullanılmak üzere, 1 milyon liralık bloke çeki Divan Kurulu Başkanlığı’na derhal iletiyor ve bahsi geçen yayına bu zihniyeti protesto etmek amacı ile katılmayacağımızı beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.