Galatasaray SON DAKİKA | Galatasaray'dan ilk transfer! Nevzat Dindar, Dybala'yı duyurdu

SON DAKİKA | Galatasaray'dan ilk transfer! Nevzat Dindar, Dybala'yı duyurdu

27.01.2024 - 13:36 | Son Güncellenme:

Sacha Boey'i Bayern Münih'e rekor bedelle gönderen Galatasaray'da transfer gündemi hareketlendi. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılarda Boey'den sonra takımdan ayrılması beklenen ismi duyurdu. Dindar ayrıca Galatasaray'ın transferdeki ilk hedefini açıkladı.

Trendyol Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe ile soluk soluğa bir şampiyonluk yarışına giren Galatasaray'da transfer gündemi hareketlendi. Sacha Boey'i 30 milyon euro ve 5 milyon euroluk kolay ulaşılabilir bonuslar karşılığında Bayern Münih'e satan ve Türkiye bonservis rekorunu kıran sarı-kırmızılılarda Fransız oyuncunun ardından takımdan ayrılması beklenen isimler netlik kazandı.

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer'in Instagram'daki canlı yayınında sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Dindar, Galatasaray'ın transferdeki ilk hedefini duyurdu.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

İŞTE SACHA BOEY'İN SÖZLEŞME DETAYLARI

"Sacha Boey transferi bir rekor. 30 milyon euronun yanında 5 milyon euroluk bir bonus var. Bayern olunca bonusların gerçekleşme ihtimali var. Bayern'le iki özel maç yapılacak. Bu iki özel maçın geliri Galatasaray'a kalacak. Bayern Münih gelemeyeceğiz derse bu maçların cayma bedeli 1.5 milyon euro ama iki maçın geliri toplamda daha fazla olacak. Bu açıdan Galatasaray'ın kasasına iyi bir para girecek. İki kulüp arasında oyuncu alıp satımında Sacha Boey transferiyle bağlantı kurulmuş durumda. Boey sabah saatlerinde Münih'e giderek sağlık kontrollerinden geçti. Artık Bayern Münih formasını giyecek. Hayallerini gerçekleştirecek. Galatasaray'da 480 bin euro kazanıyordu Bayern'de kazanacağı ücret ise 3 milyon euro. Galatasaray, Rennes'den 1.15 milyon euroya transfer edilmişti. Eski kulübüne yüzde 15 menajerlik şirketine ise yüzde 5'lik bir pay verilecek."

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasaraydan ilk transfer Nevzat Dindar, Dybalayı duyurdu

"BOEY İÇİN TEKLİFİ GETİREN KİŞİ TİMUR KUNT"

"İstanbulspor maçından sonra koridorda Erden Timur ve Timur Kunt'u gördüm. Belli ki önemli bir konu konuşuyorlardı. Erden Timur bana 'O rakamlara göndermeyeceğiz' demişti. Biz de Skorer olarak bu haberi hızlı olarak vermiştik ve Avrupa basınında da geniş yankı bulmuştu. Timur Kunt, Sacha Boey için teklifi getiren kişi. Timur Kunt, Türk futbol tarihinin rekoru olan teklifi Galatasaray Spor Kulübü'ne getiren kişi."

"ASSIGNON, GALATASARAY FORMASI GİYECEK"

"Rennes ile Lorenz Assignon transferi için masaya oturuldu. Bu oyuncu büyük ihtimalle Galatasaray forması giyecek. Oyuncu da Galatasaray'a gelmek istiyor. Önünde bir Sacha Boey örneği var. Bu transfer Galatasaray adına gerçekleşecek. Sağ bek için diğer alternatifler Zeki ve Dubois'ti ama Rennes'in sağ beki Lorenz Assignon büyük bir problem olmazsa Galatasaray forması giyecek."

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasaraydan ilk transfer Nevzat Dindar, Dybalayı duyurdu

"MARCOS ACUNA, GALATASARAY'IN GÜNDEMİNDE YOK"

"Galatasaray 3 transfer yapacak. Sağ bek zorunlu zaten. Rıdvan Yılmaz ön planda. Marcos Acuna'yı sordum. Bana söylenen şey 'Arjantinli futbolcuya ilgimiz yok' yönündeydi. Erden Timur bana 'Marcos Acuna gündemimizde yok' dedi. Transfer bu belli olmaz ama dün gece itibariyle bu transferde bir adım atılmadı. Rıdvan Yılmaz ve Bradley Locko, Galatasaray'ın gündeminde yer alan isimler. Sağ bekte Assignon sol bekte ise Locko, Galatasaray için doğru isimler gibi görülüyor. Önümüzdeki sezon statü değişiyor. 11 yabancı oyuncunun sahada olması avantaj gibi görülse de aslında bir dezavantaj. Galatasaray için Rıdvan Yılmaz yüksek olasılıklardan biri. Bradley Locko da alternatifler arasında yer alıyor."

SON DAKİKA | Galatasaraydan ilk transfer Nevzat Dindar, Dybalayı duyurdu

"SOL BEK İÇİN ADAYLAR RIDVAN YILMAZ VE BRADLEY LOCKO"

"Galatasaray 10 numara transferini gerçekleştirmek istiyor. Kamada olmuyor. Japon oyuncu şu anda İtalya'dan ayrılmaya sıcak bakmıyor. Galatasaray 8 numara transferi gerçekleştirmeyecek. Mario Pasalic ise 10 numara transferinde alternatifler arasında yer alıyor. Gece yarısı iki önemli isimle görüştüm. Aldığım bilgilere göre sağ bekte Assignon olmak üzere. Sol bekte Rıdvan veya Locko olacak gibi duruyor. On numara transferi ise şartlara göre değişebilir. Bana aktarılan bilgilere göre 8 numara transferi olmayacak."

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasaraydan ilk transfer Nevzat Dindar, Dybalayı duyurdu

"BOEY SONRASI İLK AYRILIK TETE OLUR"

"Galatasaray'da bir ayrılık olacaksa bu Tete olur. Barış Alper Yılmaz için söylendiği gibi bir teklif gelmedi. Aracılar vasıtasıyla bir nabız yoklaması oldu. Abdülkerim Bardakcı için Bayern Münih devreye girdi. Atalanta da istiyordu. Benim gördüğüm kadarıyla Tete sanki yolcu. Abdülkerim'e ilgi var ama masaya konulmuş bir rakam yok. Barış Alper de büyük bir transfere imza atabilir ama bugün değil. Galatasaray çok önemli bir oyuncusunu satarken yerine 3 tane çok kaliteli isim almak zorunda. Sacha Boey'den gelen parayla doping etkisi yaratacak transferler bekliyorum. Galatasaray 3 tane çok sağlam oyuncu transfer edecek. Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı, Galatasaray'ın gündeminde yok. Okan hoca Ziyech'i takımda görmek istiyor. Katkı verebilen bir oyuncu. Dybala, Galatasaray'ın ilgilendiği bir oyuncu. Zor bir transfer. Galatasaray forvet transferi yapmayacak."

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasaraydan ilk transfer Nevzat Dindar, Dybalayı duyurdu

"GALATASARAY 2 ŞUBAT'A KADAR 3 TRANSFER YAPACAK"

"Galatasaray'ın önemli bir oyuncusu Sacha Boey... Fenerbahçe güçlenirken Galatasaray en değerli oyuncusunu sattı. Ama bir görmek lazım. Galatasaray vasat transferler yaparsa o zaman eleştiri yapacağız. Dün gece konuştuğum kişiler beni umutlandırdı. Galatasaray 2 Şubat'ta UEFA'ya kadrosunu iletecek. Bu tarihe kadar 3 isim kadroya dahil edilecek. Galatasaray parası olmadığı için Sacha Boey'i satmadı. Bu para Galatasaray'ın elini rahatlatacak. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne kalmış gibi bir gelir elde etti. Galatasaray'dan Muslera'ya şu an yapılan bir teklif yok ama Muslera kalacak gibi görünüyor. Muslera isterse Galatasaray'da kalır."