İtalya Serie A Son dakika - Gianluigi Buffon 50’ye kadar kalede!

Son dakika - Gianluigi Buffon 50’ye kadar kalede!

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Futbola başladığı Parma’ya 20 yıl sonra 43 yaşında geri dönen Gianluigi Buffon, gözünü yeni hedefine dikti. İtalyan kaleci, 50 yaşına kadar sahalarda kalmak istiyor

CELAL UMUT EREN

İtalya futbolunun gelmiş geçmiş en önemli kalecilerinden biri olan Gianluigi Buffon adeta yaşlanmıyor. Futbolda profesyonellikte ilk adımı attığı Parma’ya tam 20 yıl sonra 43 yaşında geri dönen Buffon, gözünü yeni hedefine dikti. Parma ile hazırlık maçlarında sahaya çıkan tecrübeli eldiven, hazır görüntüsü ve güçlü fiziğiyle dikkat çekti. Şu anda yaşıyla alakalı herhangi bir problemi olmadığını ifade eden Buffon, çok rahat şekilde 4-5 sene kadar üst seviyede futbol oynayabileceğini ifade etti.
50 yaşını zorlamak isteyen 43 yaşındaki kaleci, “Kendimi harika hissediyorum. Herhangi bir sakatlık ya da fizik problemim yok. Bu seviyede rahatlıkla 4-5 sene daha oynayabilirim. Günlerin neler getireceğini bilemeyiz ama ben şu anda futbol oynamaktan, kalede olmaktan mutluyum” dedi.
Özellikle Buffon’un Parma antrenmanlarındaki görüntüsü herkesin ilgisini topluyor. Genç kalecilerden hiçbir farkı olmayan ve tüm yoğun tempolara hemen ayak uyduran Buffon, yorulmadan çalışıyor. Çizme basınında da bu durum yoğun ilgi çekiyor. Buffon’un arkadaşlarıyla da iyi anlaştığı ve gençlere çok iyi örnek olduğu vurgulanıyor.
Parma’ya 20 yıl sonra geri dönen Gianluigi Buffon, başladığı yerde futbolu bırakmak istiyor.

Haberin Devamı

1991’den 2021’e
Gianluigi Buffon’un Parma’ya geri dönüşü İtalya’da ilgi toplamaya devam ediyor. 1991 yılında altyapıya, 1995 yılında profesyonel kariyerine ilk adımları attığı Parma’ya 20 yıl sonra dönen Buffon, 26 yıllık fotoğraf karesiyle de dikkat çekti.
Parma’daki ilk maçına 19 Kasım 1995’de Milan’a karşı 0-0 biten maçta henüz 17 yaşında genç bir kaleciyken çıkan Buffon, 2021’de 43 yaşında çok tecrübeli bir eldiven olarak yeniden sahaya çıkıyor. 1991’de henüz 13 yaşında bir çocuk iken altyapısına girdiği Parma’ya ayrıca 30 yıl sonra 43 yaşında bir kaptan olarak yeniden döndü.