Motor Sporları Son dakika haberi: 150 milyon dolarlık yarış

Son dakika haberi: 150 milyon dolarlık yarış

03.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Formula 1’de sezonun 16. yarışına ev sahipliği yapacak Intercity İstanbul Park’ta 8-10 Ekim tarihleri arasındaki yarışın basın toplantısı düzenlendi. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dev organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son dakika haberi: 150 milyon dolarlık yarış

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021’in tüm Türkiye’de ve dünyada büyük heyecan ve ilgi yarattığını söyleyen Ak, “Ülkemize bu kadar önemli bir organizasyonu yeniden kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu organizasyon İstanbul’a, 150 milyon dolar civarında bir girdi sağlayacak. Kovid tedbirleri uygulanarak 100 bin seyirci ve yaklaşık 30 bin yabancı misafiri ağırlayacağız” dedi.

Pistteki hummalı çalışma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Formula 1 pistinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Karaismailoğlu, “Intercity İstanbul Park’ta bu yıl da asfalt yüzeyinde bulunan bitüm ve film tabakasını sildik, pist yüzeyinin tutunma kapasitesini maksimuma çıkardık. Trafik levhalarını yeniledik, geçici bilgi levhaları oluşturduk. 27 bin 376 metrekarelik yatay işaretlemeleri yaptık” dedi.

Haberin Devamı

‘Daha çok katkı için hazırız’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, organizasyona daha fazla katkı vermeye hazır olduklarını söyledi. Ersoy, “İstanbul gibi bir mega kenti tanıtırken böyle faaliyetlere ev sahipliği yapabiliyor olmanız gerekiyor. Formula 1 en etkili sportif olaylardan birisi. 2 milyara yakın seyirci kapasitesine sahip. Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı olarak Formula 1’in düzenlenmesine destek verme kararı aldık. İnşallah bu organizasyon kalıcı hale getirir” diye konuştu.