Futbol Son dakika haberi - Bakan Kasapoğlu: Kaos bitmeli

Son dakika haberi - Bakan Kasapoğlu: Kaos bitmeli

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kimsenin Süper Lig’in ve kulüplerin marka değerini aşağı çekmeye hakkının olmadığını söyledi..

Son dakika haberi - Bakan Kasapoğlu: Kaos bitmeli

BeUnited’da birçok konuya değinen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, futbolun içinde bulunduğu kaos ortamından acilen kurtulması gerektiğini vurguladı, “Bu konuda herkese görev düşüyor, herkes şapkayı önüne koyup düşünmeli. Hepimiz aynı gemideyiz” dedi

Haberin Devamı

beIN Sports’un röportaj serisi beUNITED’ın bu hafta konuğu olan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Mehmet Kasapoğlu yaptığı çok özel açıklamalarda birçok önemli konuya değindi. Bakan Kasapoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
- Kaos ortamı futbola zarar veriyor. Bu ortamdan sporumuzu, futbolumuzu kurtarmamız lazım. Herkese görev düşüyor, herkes şapkayı önüne koyup düşünmeli. Hepimiz aynı gemideyiz. Ligimizin ve takımlarımızın değerini aşağı çekme hakkımız yok.
-Herkes görevini layıkıyla yerine getiriyor da tek sorun hakemlermiş gibi bir algı oluşturulmasını yanlış buluyorum. Herkesin hata yaptığı bir ortamda hakemleri günah keçisi ilan etmek haksızlık.
-Spor kulüplerinin şeffaflığı tüm dünyada sorun. Birkaç sorumsuz yönetici ile kulüplerin çıkmaza sokulması haksızlık. Meclisimizle paylaştığımız çalışmalar var. İnanıyorum ki kısa vadede daha güçlü şekilde yönetebileceğimiz, şekillendireceğimiz altyapıyı tesis edeceğiz.
- Kulüpler bir hocayla sezona başlıyor, birkaç hafta sonra başka hoca geliyor. Bunu takip bile edemiyoruz. Sürdürülebilirliği sağlamadan istediğiniz kadar geliriniz olsun.
-Türkiye’de devletin bu kadar desteği, halkın bu kadar ilgisi olduktan sonra açıkçası bizim tüm bileşenleri göz önünde bulundurup, şapkayı öne koyup, özeleştiri yapıp yola devam etmemiz lazım.
- Yasa dışı bahis ve korsan yayınla mücadele konusunda devletimizin diğer birimleriyle iş birliği yapıyoruz. Bu konuda durmayacağız.
- Biz statları sıfır kilometre olarak teslim ediyoruz. Maalesef bu yıl zeminlerle yaşanan sorunun ardından yaptırımları gözden geçirme kararı aldık. Statlara bakmayanlar cezalarla karşılaşacaklar.
- Şampiyonlar Ligi finali için seyirci konusunda takipteyiz. Her zamanki gibi muhteşem bir ev sahipliği yapacağız. Sporseverlere İstanbul’un muhteşemliğini bur kez daha ispat edeceğiz.

Haberin Devamı

‘Milli takım bir rol model’
Bakan Kasapoğlu, A Milli Futbol Takımına da değildi. Gençlik ve Spor Bakanı şu ifadeleri kullandı: “İyi bir jenerasyon var. Gençler aynı zamanda bir rol model. Onların izinden gelecek gayretiyle, çalışkanlığıyla, karakteriyle onların yolunda yürüyecek gençler var. İnanıyorum yarınların Türkiye’si çok farklı olacak. İnanıyorum ki futbolu ile basketbolu ile voleybolu ile diğer branşlarıyla sporumuzun güçlü yürüyüşüne devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Engelleri kaldırmak bizim görevimiz’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yapılan çalışmaları da şöyle açıkladı:
- Pandemiye rağmen heyecanımızı kaybetmedik. Olimpiyatlar, şampiyonalar ertelendi. Sporcularımızın emeğinin heba olmaması adına imkanlarımızı seferber ettik, etmeye devam edeceğiz.
- Cumhurbaşkanımızın spora ilgisi sözde değil. Türkiye’nin ciddi sorunları vardı, hepsi geride kaldı. Pandemi döneminde yatırımlarımızdan geri adım atmadık, aksine, fırsata dönüştürdük.
- Tesis yapmak yetmiyor. Halkı spora yönlendirmeliyiz. Vatandaşımız yeter ki spora erişmek istesin. Onların önünü açmak, engelleri kaldırmak görevimiz.
- Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte yetenek taramasında 1 milyon 300 bin çocuğumuza ulaştık. 100 binden fazla çocuğumuzun takibini sürdürüyoruz.
- Yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzme öğretme hedefimiz var. Antrenörlerimiz, tesislerimiz, pırıl pırıl hepsi. Tüm öğrencilerimizin hizmetinde.
-%100 milli sporcu bursu için 1 yıldan beri çalışıyoruz. Gençlerimiz okul mu spor mu diye ikileme düşmüyor. Bu bizim hayalimizdi, hamdolsun gerçekleştirdik.
- Spor demek fiziksel sağlık demek. Ruh sağlığı ve sosyal sağlık demek. Bu üçü birlikteyken ‘tam iyilik’ hali oluyor.

Haberin Devamı

‘Türkiye marka’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin spor turizminde bir marka olduğunu da vurguladı.
Bakan Kasapoğlu, “Bizim derdimiz bu markayı daha güçlü hale getirmek. Her türlü iklim zenginliğine ve doğal güzelliğe sahibiz. Tesis altyapımız mükemmel ötesi. Edirne’den Kars’a, Mersin’den Sinop’a kadar nerede ne var, nasıl dünyaya açarız bunu çalışıyoruz. Hizmet standartlarımızla insanımızın sıcaklığı, samimiyeti birleşince farklı bir durum ortaya çıkıyor. Türkiye her türlü spor organizasyonuna ev sahipliği yapabiliyor. Yapmaya da devam edeceğiz. Çıtamızı hep yukarıya taşıyacağız” dedi.

Yazarlar