Euro 2020 Son dakika haberi - Türkiye, ‘Alev Kuleleri’ni seçti

Son dakika haberi - Türkiye, ‘Alev Kuleleri’ni seçti

15.05.2021 - 15:53 | Son Güncellenme:

Türkiye A Milli Takımı’nın, EURO 2020’de Galler ve İsviçre maçlarını oynayacağı Bakü’de kalmak için Alev Kuleleri’ni seçtiği ortaya çıktı.

Son dakika haberi - Türkiye, ‘Alev Kuleleri’ni seçti

 Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Türkiye’nin EURO 2020 programı belli olurken, millilerin Bakü’de kamp yapacakları otel dikkatleri çekti. A Milli Takım'ın kampı 18 Mayıs’ta Antalya’da başlayacak. Kafile, 2 Haziran’da Almanya'nın Paderborn kentine hareket edecek, çalışmalarını 10 Haziran'a Harsewinkel kentinde sürdürecek.

10 Haziran’da Almanya'dan Roma'ya geçerek kampa girecek Türkiye A Milli Takımı 11 Haziran’da İtalya ile oynayacağı maçın ardından bir gün sonra Azerbaycan'a giderek, Fairmont Bakü'de kampa girecek. Ay-yıldızlıların Azerbaycan’ın başkentinde kalacağı otel estetik görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Tahmini maliyeti 350 milyon dolar

Fairmont Bakü Oteli, ‘Alev Kuleleri’ (Flame Towers) olarak bilinen kompleksin parçası olarak hizmet veriyor. Hazar Denizi’nin kenarında bulunan ve 2013’te açılan Alev Kuleleri’nin tahmini yaklaşık 350 milyon dolar maliyetinde olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

UEFA’nın da dikkatini çekti

Bakü’nün EURO 2020’ye ev sahipliği yapacak 12 şehirden biri olduğu belli olduktan sonra Alev Kuleleri UEFA’nın da gündemine geldi. UEFA’nın internet sitesinde ‘Beautiful Baku’ (Güzel Bakü) başlığıyla özel olarak oluşturulan sayfada alevi simgeleyen binaların görseline yer verildi, doğalgaz kaynaklarının simgesi olduğu belirtilen Alev Kuleleri için ‘Tarihi kentin modern yüzü’ yakıştırması yapıldı.