Beşiktaş Son dakika | Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu

Son dakika | Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu

05.02.2021 - 16:42 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanı oldu

Son dakika | Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu

Kulüpler Birliği Vakfı, yeni başkanını belirleyecek seçim adına toplanmıştı.

Haberin Devamı

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’in görevi bırakmasının ardından gerçekleştirilen seçim sonucunda Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği’nin yeni başkanı oldu.

İŞTE NUR ÇEBİ'NİN İLK SÖZLERİ
Bugün olağanüstü bir genel kurul yaptık ve bu genel kurulun sonucunda kulüpler birliğimiz başkan adayı olarak beni gösterdiler. Bu benim için onurdur. Pandemi futbol adına zor bir süreçti. Bu süreçte görev yapan Mehmet Sepil başkana teşekkür ederim. 

Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu'nda alacak isimleri de açıklayan Çebi, "Ali Koç, Mustafa Cengiz, Ahmet Ağaoğlu, Göksel Gümüşdağ, Mehmet Sepil, Fatih Mert, Fatih Saraç ve Süleyman Hurma ile 9 kişilik yönetim kurulumuzu oluşturduk. Önümüzdeki hafta kendi içimizde görev dağılımımıza yapacağız. Hayırlı olsun. Türk sporunun çok fazla sorunu olduğu süreçten geçtik. Bu sürecin içerisinde çözülen birçok olayımızın olduğu gibi halen çözülmeyen, bekleyen konularımızın olduğunu biliyoruz. Bu konular içerisinde en önemlisi henüz daha çıkmamış olan Spor Yasası'nda düşüncelerimizin çerçevesinde verebileceğimiz katkıların alınmış hali ile Spor Yasası'nın oluşmasına gayret göstereceğiz. Birinci hedefimiz bu. Özellikle yayıncı kuruluş ile yaşanan uzun süreli bir görüşme sürecinin tekrar bir daha başlayacağı ve başka bir şekilde yayın haklarımızdan kulüplerimizin en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacak bir görüşmelerin başlaması gerekmektedir. Özellikle vergilerimiz, kamuya olan kulüplerimizin borçlarının ve bankalara olan borçların yapılanmasının süratlenmesi ve uygun hale getirilmesi, görev alacağımız süre içerisinde görevlerimizden biri. Sonuç itibarıyla kulüplerimizin gelirlerini arttırabilecek diğer konularda da ilgili kurumlar ve kişilerle görüşmesini yapma vazifesini üzerimize aldık. İnşallah bu sorunları kısa süre içerisinde gündeme getirip çözebiliriz. Birlik ve beraberlik şeklindeki konuşmalarımızdan bütün başkanlarımızdan aldığımız enerji, mesaj şu; sahada mücadele ama perdenin diğer tarafında birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarımızı el birliği çözmek ve gayret içerisinde olmaktır. Türk futbolu adına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SEYİRCİ AÇIKLAMASI
Bütün kulüplerin taraftarıyla buluşma isteğinin zaten olduğunu belirten Çebi, "Seyirci konusu. Kulüplerimizin her birinin taraftarıyla buluşma isteği zaten malum. Bunun bir de ekonomik tarafı da malum. Bununla ilgili bir adım atıldı. Özellikle localar kısmında, kulüplerin gelirlerine katkı sağlanması amaçlansa dahi daha sonradan pandeminin yapmış olduğu sıkıntılı süreç başladı. Bu süre içerisinde ne kadar kontrol edilebilir. Çok istekliyiz. Pandeminin de buna zarar vereceğini düşünüyoruz. Pandemiye katkı verecek bir talepte de kulüp başkanlarımızın olacağını düşünmüyoruz. Toplumun sağlığı önde geliyor. Bizim istediğimiz olgunlukta olmayan Spor Yasası'nın çok doğru olmayan taraflarını görüşerek düzelttirmeye çalışacağız. Birinci önceliğimiz şu an Spor Yasası" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BEŞİKTAŞIMIZIN SORUNLARI ZATEN KULÜPLERİMİZİN SORUNLARIYLA AYNI"

Kulüpler Birliği Vakfı'nın profesyoneller tarafından yönetilmesi gerektiğinin birkaç başkan tarafından ifade edildiğini söyleyen Çebi, "Birçok başkanımızın profesyonelce buranın idare edilmesi hususunda görüşleri oldu. Bu hepimizi rahatlatır ve doğru da bir yol olur diye düşünüyoruz. Çünkü sürekliliği bir konumu olması aynı profesyonel kişi tarafından yönetilmesi muhakkak ki önemli olacaktır. Daha faydalı olacaktır. Bu süre içerisinde bu konuyu da çözebiliriz diye düşünüyorum. Beşiktaş'a hizmetimizde bir geri kalma söz konusu olamaz. Beşiktaşımızın sorunları zaten kulüplerimizin sorunlarıyla aynı. Farklı konular yok. Tüm kulüplerimize yapabileceğimiz hizmet, kendi kulübüme de hizmet etmek anlamı taşıyacağı için benim için çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ESKİ BAŞKANLARA PLAKET
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, eski Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil'e, Beşiktaş Başkanı ve Yeni Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'a yaptıkları çalışmalar için plaket verdi. 

Haberin Devamı

KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK
Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısında başkanlığa seçilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi tebrik ediyorum. Ahmet Nur Çebi'ye çalışmalarında başarılar diliyorum. Başkanlık görevini devreden Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'e de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

TFF'DEN TEBRİK
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği Vakfının başkanlığına Ahmet Nur Çebi'nin seçilmesinden dolayı tebrik mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Süper Lig'de yer alan takımları temsil eden Kulüpler Birliği Vakfının İstanbul'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin başkan seçildiği kaydedildi. 

Açıklamada, "TFF olarak başkanlığa seçilen Sayın Ahmet Nur Çebi'yi ve yönetim kurulunu tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dileriz. Kulüpler Birliği Başkanı olarak Türk futboluna yapmış olduğu katkılardan dolayı Sayın Mehmet Sepil'e teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Kulüplerden Çebi'ye tebrik
Futbolda Süper Lig'de mücadele eden İstanbul kulüpleri, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na seçilen Ahmet Nur Çebi'yi tebrik etti. 

Fenerbahçe Kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na seçilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi'yi tebrik eder; yeni görevinde başarılar dileriz." ifadesi kullanıldı. 

Galatasaray Kulübünün Twitter hesabından yayımlanan mesajda, "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı seçilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi'ye görevinde başarılar diler, bu seçimin Türk futboluna hayırlı olmasını temenni ederiz." denildi. 

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da turuncu-lacivertli kulübün sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında, şunları kaydetti: 

"Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı seçilen Sayın Ahmet Nur Çebi'ye görevinde başarılar dilerim. Bir önceki dönemde başkanlık yapan Sayın Mehmet Sepil'e katkılarından dolayı teşekkür ederim." 

Kasımpaşa Kulübünün tebrik mesajında ise "Süper Lig'de yer alan takımları temsil eden Kulüpler Birliği Vakfının bugün yapılan genel kurulunda başkanlığa seçilen ülkemizin en büyük camialarından biri olan Beşiktaş Kulübünün başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi'yi tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz." denildi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na seçilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi'yi kutluyor, görevinde başarılar diliyoruz. Bir önceki başkan Sayın Mehmet Sepil'e de hizmetlerinden ve göstermiş olduğu özveriden ötürü teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Gençlerbirliği Kulübünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kulüpler Birliği Vakfının bugün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulu sonucunda başkanlığa seçilen Sayın Ahmet Nur Çebi'yi ve yönetim kurulunu tebrik eder, görevlerinde başarılar dileriz." ifadesi kullanıldı. 

Gençlerbirliği, bir önceki dönemde Kulüpler Birliği Vakfının başkanlığını yapan Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'e de katkılarından dolayı ayrıca teşekkür etti. 

MKE Ankaragücü Kulübü de Twitter hesabından, "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı seçilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi'ye görevinde başarılar diliyor, Türk futboluna hayırlı olmasını temenni ediyoruz." paylaşımında bulundu. 

Yazarlar