Fransa Ligue 1 Son dakika - Lille'de Türklerin gecesi! Burak Yılmaz ve Zeki Çelik damga vurdu

Son dakika - Lille'de Türklerin gecesi! Burak Yılmaz ve Zeki Çelik damga vurdu

01.05.2021 - 23:55 | Son Güncellenme:

Fransa Ligi'nde şampiyonluğa koşan Lille, Nice'i milli futbolcularımız Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in golleriyle 2-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü.

Son dakika - Lillede Türklerin gecesi Burak Yılmaz ve Zeki Çelik damga vurdu

Fransa Ligue 1'de şampiyonluk yarışı veren Lille, Nice'i 2-0 mağlup etti. Lille'e galibiyeti getiren golleri 13'üncü dakikada Burak Yılmaz, 55'inci dakikada ise Mehmet Zeki Çelik kaydetti. 

Haberin Devamı

Ligue 1'in 35'inci hafta mücadelesinde evinde Nice'i ağırlayan Lille, ligin tamamlanmasına 3 hafta kala Paris SG önünde 1 puan farkla liderliğini sürdürdü. Lille gelecek hafta Lens deplasmanına çıkacak.

Zeki çelik böylece Lille formasıyla 100. maçında golle buluşmuş oldu. Nice'de 48. dakikada J. Lotomba ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

BURAK YILMAZ TAKIMINI SIRTLADI  

Lille'in yıldız golcüsü Burak Yılmaz, ligde 25'inci maçında 13'üncü golünü kaydetti. 35 yaşındaki milli futbolcunun 5 de asisti bulunuyor. Takımın sağ beki Mehmet Zeki Çelik de takımının ikinci golünü kaydederken bu sezon 3'üncü golünü attı. Milli sağ bekin 3 de asisti bulunuyor.

Lille Teknik Direktörü Galtier: "Burak sahanın ve haftanın lideri"

Haberin Devamı

Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) lideri Lille'in teknik direktörü Christophe Galtier, Nice maçında gol atan milli futbolcu Burak Yılmaz'ın sahanın ve haftanın lideri olduğunu söyledi.

Galtier, Ligue 1'de Nice'i 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, Burak Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle arka arkaya 9 karşılaşmada forma giyemediğini anımsatarak, "(Burak Yılmaz'ın) Geri dönüşü takımımız ve ofansımız için gerçek bir artı. Burak sahanın ve haftanın lideri." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz'ın 2 sarı kartı bulunduğu ifade eden Galtier, milli futbolcunun bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı duruma düşeceğini, bunu önlemek için onu oyundan çıkardığını söyledi.

Galtier, bu durumu Burak Yılmaz ile konuştuğunu da kaydetti.

Burak Yılmaz ile Jonathan David arasındaki uyuma dikkati çeken Galtier, bu iki futbolcunun sahada uyumlu şekilde performans sergilemeleri için antrenmanlarda bu konuda çalışma yaptıklarını aktardı.

Galtier, Burak Yılmaz'ın gol atmaya alışık olduğunu belirtti.

Ligue 1'in 35. hafta karşılaşmasında dün Lille'in Nice'i 2-0 yendiği maçın gollerini milli futbolcular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik atmıştı.

 

PSG vs Lille Maçının Perde Arkası

Yazarlar