Galatasaray SON DAKİKA: Nevzat Dindar canlı yayında anlaşmayı duyurdu! 'Türk futbol tarihinin rekoru kırılacak'

SON DAKİKA: Nevzat Dindar canlı yayında anlaşmayı duyurdu! 'Türk futbol tarihinin rekoru kırılacak'

13.05.2024 - 13:52 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup ederek Fenerbahçe derbisi öncesi şampiyonlukta dev bir adım atan Galatasaray'da transferde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Süper Lig'de Fatih Karagümrük engelini 3-2 aşarak Fenerbahçe derbisi öncesi 6 puanlık avantajını koruyan Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri aktardı.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"SÜPER KUPA ORGANİZASYONU OLMAZ"

Galatasaray için üst üste 17. galibiyet oldu ve artık o hafta geldi. Bütün bir sene son haftaya kalır mı diyalogları ve tartışmaları vardı. Birçok senaryo yazıldı. Galatasaray birçok mutluluk yaladı. Fenerbahçe dramatik bir sezon yaşadı. Fenerbahçe bu sezon o hep yaşadığı duyguyu Galatasaray'a da yaşatması adına bir beklenti vardı. Bu da Galatasaray'ın stadında kupayı kaldırmaktı ama rakip Galatasaray... Başka bir rakip olsa bunları hayata geçirebilirsiniz ama Okan Buruk'lu Galatasaray winner bir yapıya sahip. Nasıl Premier Lig'de Manchester City'nin winner kimliği ortaya çıktıysa nasıl ki Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid bir şekilde maçlarını kazanıyorsa bu iki takımın Süper Lig'deki karşılığı Galatasaray... Galatasaray'ı takip ediyorum be hep mutlulukları yaşadım. Elbette kaçan şampiyonluklar da vardı ama bu sezon müthiş bir rekabet vardı. Üçüncü takımın 35-40 puan geride olduğu bir rekabet vardı. Fenerbahçe de başarılıydı ama Okan Buruk ile Galatasaray bambaşka bir seviyede. Galatasaray 1 puan daha alması halinde üç haneli puan alan ilk takım olacak. Galatasaray galibiyet ve puan rekorunu kırdı ama üç haneli puanları alan başka bir takım olabilir mi? Bunu bilemiyorum. Bu takım tarihin en iyi takımı. Ligin bitimine 2 hafta kala bu puan ortalaması daha da yukarı çıkacak. Galatasaray'ın bu seviyeye çıkmasının sebebi rakibini iyi olması. Konsantrasyon bozulmasın diye belki Süper Kupa organizasyonu yapılmayabilir. Sonuçta bir şampiyonluk maçına çıkılacak. Öncesinde yapılacak bir gösteri takımı ve taraftarı nasıl etkiler. Buna bakmak lazım. Şampiyon olursak o zaman kupayı kaldırma yönünde bir istek vardı. Düşünce en başından beri Galatasaray'ın garantilenmesi halinde bu kupaların kaldırılması şeklindeydi. Galatasaray şampiyonluğu elbette çok istiyor ama Fenerbahçe'ye yenilmek istemeyecek. Bu serinin derbide bitmesini istemeyecek. Galatasaray camiası şampiyonluğu görkemli bir derbi galibiyetiyle taçlandırmak isteyecek. Daha dikkatli olmak lazım. Ben Süper Kupa için bir organizasyonu olacağını düşünmüyorum.

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Nevzat Dindar canlı yayında anlaşmayı duyurdu Türk futbol tarihinin rekoru kırılacak

Haberin Devamı

"YENİ BİR BERKAN BİZİ BEKLİYOR"

Berkan sezon başında Galatasaray'dan ayrılarak Genoa'ya gitti. Devre arasında geri döndü. Maç içerisinde Berkan protesto edilmeye doğru gidiyordu. Bir pas hatası yapmıştı. O vuruşu ağlara değil dağlarai taşlara gitseydi ıslıklanacaktı. Bu kadar ince bir çizgideydi. Türk futbolcu olmak zor. Berkan geçtiğimiz dönemlerde hücum katkısı yapamadığı için eleştirilen bir oyuncuydu. Bunu da kırdı. Okan Buruk'un etkisini görmek önemli. Oyuncusuna karşı hiçbir zaman önyargılı yaklaşmadı. Gitmek isteyince izin verdi. Dönünce de formayı verdi. Berkan'da hücum katkısı olmayınca eleştirilen bir oyuncu olmuştu. Kariyeri açısından da bir kırılma olabilir. Bu hücum performansı istatistiklere yansırsa formayı alabilir. Berkan stoper ve sol bek oynadı. Geçen sezon Fenerbahçe maçlarında da Berkan vardı. Yeni bir Berkan bizi bekliyor.

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Nevzat Dindar canlı yayında anlaşmayı duyurdu Türk futbol tarihinin rekoru kırılacak

"ERDEN TİMUR'UN OLMA İHTİMALİ ZAYIF"

Erden Timur yokum mesajı verdi ama Galatasaray taraftarının gönlünde taht kurdu. Sportif bir başarı var. Galatasaray siyasetine alet olmak istemediğini söyleyen bir Erden Timur var. Şampiyonluk sonrası bunun daha çok tartışılacağını ve Erden Timur'un açıklamalarının çok konuşulacağını düşünüyorum. Florya konusunda Dursun Özbek'le farklı düşündüklerini ifade etti. Galatasaray tarihinde hep iyi ikinci adamlar oldu. Yurdaşen Karahasan, Ergun Gürsoy, Abdurrahim Albayrak ve şimdi Erden Timur... Bu iyi ikinci adamlardan hiçbiri birinci adam olamadı Galatasaray'da... Erden Timur bunu kıracak mı? Belki 5 sene belki 10 sene sonranın konusu. Erden Timur her zaman Galatasaray'da potansiyel adaydır bana göre. Sportifteki durumuna bakacak olursak çok karalar bağlamaya gerke yok. Bir fotmul bulunur. Galatasaray'da böyle bir gelenek var. Ben Erden Timur'un olma ihtimalini çok zayıf olarak görüyorum.

SON DAKİKA: Nevzat Dindar canlı yayında anlaşmayı duyurdu Türk futbol tarihinin rekoru kırılacak

MERTENS KALIYOR! İŞTE YILLIK ÜCRETİ

Haberin Devamı

Mertens kalıyor. Kontratıyla ilgili ufak detaylar konuşuluyor. Mertens tarafında problem yok. 1 sene daha oynaması için ikna edildi. Takımı kilit oyuncularından birisi. Belçikalı oyuncu ile prensip anlaşma sağlandı. Mertens'in 2.9 milyon euro garanti ücreti olacak. Maç başı ücreti konusunda detaylar var. Fenerbahçe maçı öncesi konsantrasyonu bozmamak için bu açıklama yapılmayabilir. Tatili düşünen biri değil sonuçta tatilinde Anadolu'ya giden birisinden bahsediyoruz. Karagümrük maçının ardından kadın güvenlik personeli yanına gitti ve Mertens onu kırmadı. Sadece saha içinde değil saha dışında da çok klas ve beyefendi birinden bahsediyoruz.

SON DAKİKA: Nevzat Dindar canlı yayında anlaşmayı duyurdu Türk futbol tarihinin rekoru kırılacak

"DERBİDE NELSSON-SANCHEZ TANDEMİNİ İZLERİZ"

Galatasaray'a derbi öncesi 2 gün izin verdil. Çarşamba 18.00 itibariyle derbi hazırlıkları başlayacak Takımda moraller yerinde. Antrenmanlar daha pozitif geçecektir. Artık şampiyonluk maçı. Bundan daha güzel bir prim olmaz. Mutlaka bir jest yapılır. Dünkü performanslara bakacak olursak Abdülkerim ve Köhn kötüydü. Sanchez'e dönüş olabilir. Sanchez-Nelsson tandemine dönebilir hoca.

"BARIŞ ALPER, TÜRK FUTBOL TARİHİNİN REKORUNU KIRAR"

Barış Alper Yılmaz konusunda da Türk Mbappe pahabiçilemiyor şu anda... Okan hoca kadroda tutmak istiyoruz dedi ama bu Barış'ı kimse tutamaz. Avrupa Şampiyonası'nda da ciddi katkısı olacaktır. Galatasaray, Türk futbolu tarihinin rekorunu kıracaktır. Avrupa'dan en az 10 takım sırada bekliyor. Konuşulan rakam 25 milyon euro ama bu daha da artabilir. Avrupa'da tercih edilen fiziksel güç ve atletizm gibi özellikleri çok önemli. Barış Alper'in oyun tekniğini de geliştirdiğini düşünüyorum. Barış Alper Yılmaz yazın bizim ana gündem maddelerimizn başında yer alacak. Avrupa'nın önde gelen baş altı takımları Barış Alper'e ilgi gösteriyor. Aston Villa, Barış Alper'e ilgi var. İtalya'dan bazı takımlar takip ediyor. Lazio istiyordu ama şu anda bu paraları verebilir mi. Burada bazı soru işaretleri var.

SON DAKİKA: Nevzat Dindar canlı yayında anlaşmayı duyurdu Türk futbol tarihinin rekoru kırılacak