Dünyadan Futbol Panathinaikos-PAOK maçı sonrası Yunanistan'da dikkat çeken Fatih Terim manşeti: Tesadüf mü? Olabilir

Panathinaikos-PAOK maçı sonrası Yunanistan'da dikkat çeken Fatih Terim manşeti: Tesadüf mü? Olabilir

22.02.2024 - 09:32 | Son Güncellenme:

Yunanistan Kupası'nda Panathinaikos ile PAOK, Apostolos Nikolaidis Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Uzun yıllar unutulmayacak bir sonla biten ve Panathinaikos'un finale yükseldiği karşılaşmanın ardından Yunan basını Fatih Terim hakkında dikkat çeken bir haber yayınladı.

Panathinaikos-PAOK maçı sonrası Yunanistanda dikkat çeken Fatih Terim manşeti: Tesadüf mü Olabilir

Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nda PAOK'u penaltı atışları sonucu mağlup ederek finale yükseldi. 

Haberin Devamı

Yunanistan Kupası yarı final rövanş maçında Fatih Terim'in ekibi Panathinaikos ile Razvan Lucescu'nun yönetimindeki PAOK karşı karşıya geldi.

Panathinaikos'un deplasmanda 1-0 kazandığı maçın rövanşında Apostolos Nikolaidis Stadyumu'nda oynanan rövanş maçını konuk ekip PAOK 72. dakikada Andrija Zivkovic ve uzatmaların 105+1. dakikasında Tomasz Kedziora'nın attığı golle 2-1 kazandı. Panathinaikos'un tek golü ise 120+9'da Dimitris Limnios'tan geldi.

Penaltı atışlarında rakibini 6-5 mağlup eden Panathinaikos finale yükselen taraf oldu.

Panathinaikos-PAOK maçı sonrası Yunanistanda dikkat çeken Fatih Terim manşeti: Tesadüf mü Olabilir

SAMATTA PENALTI KAÇIRDI

Bu sonuçla birlikte Panathinaikos adını finale yazdıran taraf olurken PAOK kupaya yarı finalde veda etmiş oldu. PAOK'un penaltı atışlarındaki son vuruşunu gerçekleştiren Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Mbwana Samatta, ayağının kayması sebebiyle topu auta vurdu ve Panathinaikos turu geçen taraf oldu.

Haberin Devamı

Panathinaikos'ta Samet Akaydin maç kadrosunda yer almadı.

BABA RAHMAN İÇİN AMBULANS SAHAYA GİRDİ

Maçın 117. dakikasında Vagiannidis ile çarpışan PAOK oyuncusu Baba Rahman başına aldığı darbe sonucu bilinçsiz şekilde yere düştü. Sağlık ekiplerinin oyuna girmesiyle tedavi altına alınan Rahman için sağlık ekiplerinin "durumu iyi" işaretini yapmasının ardından boyunluk takılan futbolcu ambulans eşliğinde oyun alanının dışına alındı.

Panathinaikos'un finaldeki rakibi Aris - Panaitolikos eşleşmesinin galibi olacak. Turun ilk maçında Aris, Panaitolikos'u deplasmanda 1-0 mağlup etmişti.

YUNANİSTAN'DA DİKKAT ÇEKEN HABER: TESADÜF MÜ? OLABİLİR

Yunanistan'da yayın yapan In Greece, Fatih Terim'in Panathinaikos'un başında yaşadığı kırılma anlarını kaleme aldı. Haberde "Şans, onu kovalayanlara yardım eder ve özellikle sporda bir yıldıza sahip olmak gerektiği sözü doğrudur." denildi.

Haberin detayında bir maçın başa başa gittiği her senaryoda Fatih Terim'in mutlaka galip geleceğinden bahsedildi. Terim'in spordaki yıldızının yüksek olduğu vurgulandı ve "Tesadüf mü? Olabilir. Ama şans, onu kovalayanlara yardım eder ve özellikle sporda, bir yıldıza sahip olmak gerektiği söylenir!" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

In Grecce, Fatih Terim'in kısa sürede Panathinaikos'un başında birçok kırılma anı yaşadığı anları okuyucularıyla paylaştı.

Panathinaikos-PAOK maçı sonrası Yunanistanda dikkat çeken Fatih Terim manşeti: Tesadüf mü Olabilir

Haberde şu ifadelere yer verildi:

1 - Neo Faliro'da Olympiacos'a karşı bir rövanş maçı... Kupa maçı penaltılara gidiyor ve orada Kırmızıların Carvalho'su eleme biletini eline geçirdi. Portekizli orta saha oyuncusunun şutu Lodigin'den döndü. Birkaç dakika sonra Yeşiller kutlama yaptı.

2 - Maç Peristeri'de Atromitos'a karşı. PAO daha iyi, Atromitos'u kapatıyor, 1-0 öne geçiyor. İlk maçtaki yenilgi eşitleniyor. Terim uzatmaları istemiyor; her şey orada oluyor. Ve uzatmaların beşinci dakikasında Mladenovic inanılmaz bir kafa vuruşuyla durumu 0-2 yaparak Pana'yı yarı finale taşıyor.

3 - PAOK rövanşta ve Panathinaikos'un sahasında çok daha üstün. Villena-Zeka orta saha mücadelesini kaybetti ve bu nedenle Terim'in bazı kararları tartışıldı. Maç 0-2 ve uzatmaların sekizinci dakikasında. Orada bir yerde ... Eski bir PAOK oyuncusu belki de kendisinin bile hayal etmediği bir pozisyonda buldu kendini... Kaderin bir oyunu. Mükemmel bir şekilde ağları buldu ama bunu kutlamadı. PAOK ve Terim için pek de önemli olmayan şey Limnios'un iç dünyasıydı. Penaltılar artık hayatın bir gerçeğiydi.

Haberin Devamı

Panathinaikos-PAOK maçı sonrası Yunanistanda dikkat çeken Fatih Terim manşeti: Tesadüf mü Olabilir

4 - Bu sezon PAOK'un belki de en iyi oyuncusu beşinci penaltıyı kullandı ve bu gol finale yükselme anlamına geliyordu. Kısacası, çift maç için bir eleme anıydı. Despodov genelde golü atar ama Dragovski onu yendi ve penaltı atışları uzatmalara gitti!

5 - Limnios altıncı penaltı için topun başına geçti. Muhtemelen pek çok insanı şaşırtan bir karar. Iskalıyor, top dışarı çıkıyor ve forvet başı öne eğik ve yüzü bulutlu bir şekilde sahayı terk ediyor. Ozdoev atış için hazır ama Dragovski yine orada, Panathimaikos'ta herkesin umutlarını destekliyor.

6 -  Penaltı sırası Arao'da. Sağlam bir vuruş yapıyor. Ardından Polonyalı kaleci bir kurtarış daha yapıyor.

7 - Harika son: savunma hiyerarşisinde Terim tarafından batırılmış bir bek olan Schenkfeld'in golü. Sırada kim var? Samatta mı? Sakar bir vuruş yaparak dışarı atıyor. Panathinaikos Mayıs finalindeki rakibini bekliyor ve Fatih Terim Yunanistan'da harika vakit geçiriyor. Futbol hayatı gerçekten de sayısız gibi görünüyor...

Haberin Devamı

Panathinaikos-PAOK maçı sonrası Yunanistanda dikkat çeken Fatih Terim manşeti: Tesadüf mü Olabilir