Beşiktaş Bilal Meşe'den Aboubakar tepkisi: Sergen Yalçın'ın kulakları çınlasın!

Bilal Meşe'den Aboubakar tepkisi: Sergen Yalçın'ın kulakları çınlasın!

22.02.2024 - 07:39 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor'u 2-0 yenerek moral buldu. Siyah-beyazlı tribünler, kadro dışı kaldıktan sonra affedilen ve son bölümde oyuna giren Aboubakar'ı protesto etti. Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, bu konuyu da köşesine taşıdı. İşte Meşe'nin o yazısı...

Bilal Meşeden Aboubakar tepkisi: Sergen Yalçının kulakları çınlasın

"Beşiktaş kazanıyor kazanmasına da iyi oynamıyor, taraftarlar her maç diken üstündeler! Baksanıza Santos bile şikayetçi! Sanırsınız takımın hocası o değil. Kartal kötü oynuyor, bunu cümle alem biliyor. Bu durumu düzeltecek olan sensin Santos, yan yollara sapma, mazeretlere sığınma, çözümler üret! Neyse ki Semih Kılıçsoy gibi bir yetenek var da, onu izlerken keyif alıyoruz. O genç yaşına karşın müthiş bir profesyonel Semih; güçlü, kuvvetli, ceza alanı içinde rakipleriyle boğuşuyor, kendisini yere atmıyor, ayakta kalıyor, yeteneğiyle, fizik gücünü birleştiriyor, sürekli gol peşinde koşuyor, aferin.
Aboubakar’ı taraftarlar protesto etti. Valla haklılar. Arkadaş bir var, bir yok. Sergen Yalçın’ın kulakları çınlasın, “Onsuz da şampiyon olacağım” demişti, kıssadan hisse!

Haberin Devamı

Bilal Meşeden Aboubakar tepkisi: Sergen Yalçının kulakları çınlasın

Düşme hattı alev alev

Yarım asıra dayanan gazeteciliğimde gerek zirvede gerekse kırmızı hatta böylesi kora kor bir yarışı anımsamıyorum. Belki 1-2 sezon yaşanmıştır.
Galatasaray ile Fenerbahçe atbaşı gidiyorlar. Bu ikiliyi arkadan rahatsız edecek hiçbir takım yok, sadece klasmana girme mücadelesi var! Trabzonspor ile Beşiktaş kafa kafaya. Kasımpaşa 4 puan geride.
Yukarıdaki tablo böyle, ya kırmızı çizgi... Orası öyle bir karışık ki, tek net olan 4 takımın Süper Lig’e veda edeceğidir. İstanbulspor topun ağzında, geleceğe umutsuz bakıyor, peki diğer üçlü kim? O kadar çok aday var ki, tam tamına 11 takım tehlike hattında dersek abartmış olmayız. Mevcut puanlar bunun en büyük göstergesidir. Bu takımlar arasında oynanacak maçlar final havasında geçecek, bir puan bile kurtuluş reçetesi olacak!

Haberin Devamı

Uygulama doğru ama eksik

VAR uygulaması futbola girdiği günden bu yana hafta olmasın ki tartışılmasın! Bırakın tartışmaları bir kenara neredeyse krize dönüştü, her kafadan bir ses çıkıyor. Top dönüyor, dolaşıyor TFF ve MHK’de patlıyor!
Nihayet VAR konusunda TFF olumlu bir adım attı. Hakemin monitöre çağrıldığı pozisyonlarda, hakem ile VAR arasındaki diyaloglar açıklanacak. Bu konuşmalara sansür uygulanacak mı, orası kapalı kutu. Şeffaflık şart, yan yollara sapmak yok!
Ancak burada önemli bir eksik var... Hakemin monitöre çağrılmadığı pozisyonlarda, hakem ile VAR arasındaki diyaloglar ne olacak? Yani VAR çağırdı mı, çağırmadı mı? Uyardı mı, uyarmadı mı nereden bileceğiz. İşin püf noktası budur!"

Yazarlar