Turkish Airlines Euroleague Son dakika - Rus basını Anadolu Efes'i konuşuyor! ‘Tarihinin en büyük yenilgisi’

Son dakika - Rus basını Anadolu Efes'i konuşuyor! ‘Tarihinin en büyük yenilgisi’

06.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CSKA Moskova’nın Euroleague tarihindeki en farklı mağlubiyetini 30 sayı ile Anadolu Efes’ten aldığını yazan Rus basını, şampiyonluk favorisi takım için bunun ağır bir yenilgi olduğunu manşetlerine taşıdı.

Son dakika - Rus basını Anadolu Efesi konuşuyor ‘Tarihinin en büyük yenilgisi’

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Anadolu Efes’in THY Euroleague’de CSKA Moskova’yı 100 sayı atarak mağlup etmesi Rusya’da geniş yankı uyandırdı. Ligin en pahalı iki takımından biri olan CSKA’yı 30 farkla yenen lacivertli-beyazlılara övgü yağdıran Ruslar, şampiyonluğun en önemli favorilerinden olan temsilcilerinin ise bu maçta varlık gösteremediğini ve tarihi bir hezimet yaşadığını sütunlarına taşıdı.
Championat internet sitesinde “CSKA Moskova, Anadolu Efes’e karşı tarihinin en büyük yenilgisini aldı” başlığıyla yayınlanan haberde karşılaşmada ortaya çıkan farkın Rus ekibi için Euroleague’de en farklı yenildiği maç anlamına geldiği okuyuculara duyuruldu. 2013’te Fenerbahçe’nin 26 sayı farkla kazandığı mücadelenin yerini, şimdi bu yeni rekora bıraktığı belirtildi.
Efes yükseliyor
Sportbox haber sitesi ‘CSKA büyük kaybetti’ ifadesini başlığında kullandı. Rakibin galibiyet serisini sona erdiren Anadolu Efes’in kendisi altı maçlık bir galibiyet serisi yakaladığı belirtildi. Türkiye temsilcisinin ligdeki tırmanışının sürdüğü ve sıralamada sürekli yükselmekte olduğu kaydedildi.
CSKA Moskova coachu Itoudis de rakibin hakkını teslim etti. Deneyimli çalıştırıcı, “Anadolu Efes kesinlikle kazanmayı hak etti. Maç boyunca rakibimiz çok iyiydi. Moskova’da 35 sayılık farkla kazanmıştık. Bugün sahaya bunun intikamı için çıktıkları ortadaydı. CSKA gibi kulüpler bu tür şeyleri geride bırakır. Böyle mağlubiyetler bizi motive eder” diye konuştu.

Haberin Devamı