Fenerbahçe Son açıklaması kafaları karıştırmıştı! Jorge Jesus'ta bomba gelişme

Son açıklaması kafaları karıştırmıştı! Jorge Jesus'ta bomba gelişme

07.05.2022 - 09:29 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi... Fenerbahçe gelecek sezon için teknik direktör arayışlarına devam ederken Brezilya basınından Sarı-Lacivertliler'in uzun zamandır takımın başına getirmek istediği Jorge Jesus için flaş bir iddia ortaya atıldı. Son yaptığı 'Flamengo isterse teklifi kabul ederim' açıklaması kafaları karıştıran tecrübeli teknik adamla ilgili yine Brezilya basınından bomba bir haber geldi. İşte Fenerbahçe-Jesus flörtünde son gelişmeler...

Son açıklaması kafaları karıştırmıştı Jorge Jesusta bomba gelişme

Fenerbahçe'de gelecek sezonun başlamasına kısa bir süre kala artık teknik direktör konusunda geri sayıma geçildi. Sarı-lacivertlilerde Joachim Löw'ün uzun süredir resmi hamlelerde bulunmaması, Jorge Jesus'la Ali Koç'u bir araya getirmişti.

Haberin Devamı

TARİHİ ZİRVE GÜNDEME OTURMUŞTU

Sarı-lacivertliler, Portekiz’de Lizbon’da Jorge Jesus’la bire bir görüşmelerini gerçekleştirmişti. Başkan Ali Koç’un katıldığı görüşmelerde Jorge Jesus ile birlikte Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da bulunmuş, bu haber Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Son açıklaması kafaları karıştırmıştı Jorge Jesusta bomba gelişme

FLAMENGO SÖZLERİ ŞAŞIRTMIŞTI

Portekizli teknik adamın Brezilya'daki açıklamaları ve teklif gelmesi halinde Flamengo çalışabileceği söylemesi üzerine Fenerbahçe cephesinde şaşkınlık oluşmuştu. Jesus konusundaki belirsizlik devam ederken yine Brezilya'dan sürpriz bir haber geldi.

TARİH VERDİ

Portekizli çalıştırıcı ayrıca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 20 Mayıs'a kadar bekleyebileceğini sonrasında ise kariyeri hakkında karar vermesi gerektiğini ifade etmişti.

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE'NİN YENİ TEKNİK DİREKTÖR JORGE JESUS'

Brezilya basınından Central da Bola'nın haberine göre Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü oldu. Sarı-Lacivertli ekibin Jorge Jesus ile anlaşmaya vardığı ve Portekizli çalıştırıcının takımın başına geçeceği ileri sürüldü.

En son Portekiz ekibi Benfica'yı çalıştıran 67 yaşındaki dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus, 28 Aralık 2021'de görevinden ayrılmış ve o günden bu yana takım çalıştırmıyordu.

Son açıklaması kafaları karıştırmıştı Jorge Jesusta bomba gelişme

JORGE JESUS'TAN ÜCRET HAMLESİ

Anlaşma haberlerinin yanı sıra eski takımı Flamengo'ya dönmek istediğini ancak 20 Mayıs'a kadar bekleyebileceğini belirten Portekizli teknik adamın sözleri Fenerbahçe'den gelen maddi teklifin kendisini tatmin etmediği şeklinde de yorumlandı.

İSMAİL KARTAL BASKISI

68 yaşındaki teknik direktör Jejus'un 20 Mayıs'ı işaret etmesi, Koç'un Portekizli teknik adamdan bu tarihe kadar kesin bir cevap vermesini beklediği, aksi takdirde alternatif isimlere yönelebileceği şeklinde değerlendirildi.

Ayrıca taraftarın ve camianın İsmal Kartal baskısının da Koç'un bir an önce Jesus konusuna olumlu bir şekilde nokta koymak için aceleci davranmasında rol oynadığı ifade edildi.

Son açıklaması kafaları karıştırmıştı Jorge Jesusta bomba gelişme

Fenerbahçe'de Jorge Jesus’u hoca adayları arasında öne çıkaran kriterler:

- Anahtar teslim hoca olduğu düşünülüyor. Hem Portekiz’de Benfica’da hem de Brezilya’da Flamengo’da şampiyonlukları var. Lig şampiyonluğu konusunda çok tecrübeli bir isim.

Haberin Devamı

- Jorge Jesus güçlü bir teknik ekibe sahip. Ekibiyle beraber Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde hep belirli seviyelere ulaştı. Fenerbahçe bu sezon ligde ikinci olursa takımı Şampiyonlar Ligi’nde gruplara taşıma adına tecrübeleri fazlasıyla var.

- Jorge Jesus tam anlamıyla lider ve güçlü bir karakter. Uzun bir sezon maratonuna hakim olabilecek bir isim. Duygulardan çok mantığıyla ve deneyimleriyle hareket ediyor.

- Jorge Jesus kariyerini Avrupa’da sürdürmek istiyor. Ekibiyle beraber iyi bir projeye sıcak bakıyor. Fenerbahçe ve İstanbul tercihi Jorge Jesus için iyi bir şık olarak göze çarpıyor. Daha önce Suudi Arabistan’dan gelen pahalı kontratları bile kabul etmedi.

- Fenerbahçe’yi iyi tanıyor. Özellikle 2013’te UEFA Avrupa Ligi yarı final aşamasındaki eşleşmede Kadıköy’deki atmosferden çok etkilenmişti. Taraftarın ön planda olduğu bir kulüpte çalışmak istiyor.

Haberin Devamı

JORGE JESUS KİMDİR?

Jorge Fernando Pinheiro Jesus 24 Temmuz 1954'te Portekiz'de dünyaya geldi. Pofesyonel futbol kariyerine 1973'te başlayan Jesus; Sporting CP, Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi ekiplerin formasını giydi.

Jesus teknik direktörlük kariyerine 1989'da Amora takımıylabaşladı. Jergus teknik direktörlük kariyerinde; Vitória Guimarães, Braga, Benfica, Sporting CP, Flamengo takımlarını çalıştırdı. Jorge Jesus, Benfica'dan 28 Aralık 2021'de ayrıldı.

Jorge Jesus'un 3 Portekiz şampiyonluğu, 6 Portekiz Lig Kupası, Brezilya Şampiyonluğu ve Brezilya Süper Kupası başarısı bulunuyor.