Fenerbahçe Süper Lig devinden Beşiktaş'a Sörloth çalımı! Görüşmelere başladı

Süper Lig devinden Beşiktaş'a Sörloth çalımı! Görüşmelere başladı

07.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga'da son haftaların gözde ismi Alexander Sörloth transferde de atağa kalktı. Bonservisi Alman ekibi Leipzig’de bulunan Norveçli golücünün birçok talibi bulunuyor. Türkiye'de Beşiktaş'ın ilgilendiği yıldız isim için Süper Lig devi devreye girdi.

Süper Lig devinden Beşiktaşa Sörloth çalımı Görüşmelere başladı

Süper Lig'de sezonun bitmesine çok kısa süre kala takımlar şimdiden gelecek sezonun kadro çalışmalarına başladı. Daha önce Trabzonspor ile gol krallığı yaşayan ve son dönemde Beşiktaş'ın ilgilendiği Alexander Sörloth için Süper Lig devi devreye girdi.

Haberin Devamı

SÖRLOTH SONRADAN AÇILDI

Sezon başında Almanya Bundesliga temsilcisi Leipzig’den İspanya La Liga ekibi Real Sociedad’a kiralanan Alexander Sörloth, etkili bir görüntü sergileyememişti. Norveçli futbolcu, Mavi-Beyazlı formayla son haftalarda daha üretken bir görüntü sergilemeye başladı.


SON 4 MAÇTA 2 GOL

Nisan ayı başına kadar Sociedad’da sadece 1 golü bulunan Sörloth, görev yaptığı son 4 maçta rakip fileleri 2 kez sarstı. Beşiktaş Yönetimi’nin bir numaralı transfer hedefi konumunda bulunan deneyimli futbolcu da menajeri aracılığıyla Siyah-Beyazlılar’a Türkiye’ye dönüşü için olumlu yanıt vermişti.

Kartal, Sörloth transferini 6 milyon Euro bonservis artı yüzde 50 sonraki satıştan pay formülüyle çözmek istediği iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Süper Lig devinden Beşiktaşa Sörloth çalımı Görüşmelere başladı

FENERBAHÇE DEVREDE

Ntv Spor'un haberine göre; Yeni sezonda santrfora takviye yapmayı planlayan Fenerbahçe, Alexander Sörloth'un transferi için Leipzig ile görüşmelere başladı.

Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş’ın da listesinde yer alan Norveçli golcüyü bonservisi ile kadrosuna katmak istiyor.

Crystal Palace’tan 20 milyon Euro karşılığında Leipzig’e transfer olan Alexander Sörloth, İspanyol temsilcisi Real Sociedad’a kiralanmıştı.

İSPANYOLLAR KARAR DEĞİŞTİRDİ

Real Sociedad, Beşiktaş'ın da talip olduğu kiralık golcüsü Alexander Sörloth'u takımda tutma kararı aldı.

Mundo Deportivo'da yer alan habere göre; son dönemde gol katkısı artan ve gösterdiği performansla takım oyununu yukarı çeken Sörloth için Sociedad, planını değiştirdi ve takımda kalması için girişimlere başlamaya karar verdi. 16 milyon euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmayan Bask kulübü, Leipzig ile bonservisini almak için görüşecek.

Süper Lig devinden Beşiktaşa Sörloth çalımı Görüşmelere başladı

"DEVAM ETMEK İSTERİM"

Daha önce 'Sociedad'da devam etmek isterim' diyen Sörloth'un son 3 deplasman maçında attığı gollere ek olarak hem Alexander Isak, hem de Mikel Oyarzabal ile oluşturduğu kolektif güç de kararın değişmesinde olumlu etken oldu.

"SÖRLOTH'U TUTMAK İSTİYORUM"

Sociedad Teknik Direktörü Imanol Alguacil de, "Sörloth'un gelecek sezon da kalmasını istiyorum. Buna hiç şüphe yok. Alex'in performansı giderek artıyor. Onun performansından ve takıma yaptığı katkılardan ötürü mutluyum." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE 33, İSPANYA'DA 7 GOL

Trabzonspor'da geçirdiği tek sezonda 33 gol atıp 11 asist yapan Alexander Sörloth, 20 milyon euro bonservis bedeliyle RB Leipzig'e transfer olmuştu.

RB Leipzig'te beklentileri karşılayamayan Sörloth, bu sezon Sociedad'a kiralandı. 26 yaşındaki Norveçli, oynadığı 40 maçta 7 gol atıp 1 asist yaptı.