Fenerbahçe SON DAKİKA | Spalleti, Bonucci'ye 'Fenerbahçe'ye git' dedi! EURO 2024 iddiası

SON DAKİKA | Spalleti, Bonucci'ye 'Fenerbahçe'ye git' dedi! EURO 2024 iddiası

10.01.2024 - 15:45 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin transfer ettiği Leonardo Bonucci, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Spalleti ile görüştü ve ardından sarı-lacivertlilere imza attı. İtalyan basını Spalleti ve Bonucci arasındaki görüşmenin detaylarını duyurdu.

SON DAKİKA | Spalleti, Bonucciye Fenerbahçeye git dedi EURO 2024 iddiası

Fenerbahçe, Union Berlin'den ayrılan İtalyan yıldız Leonardo Bonucci'yi kadrosuna kattığını duyurdu. İtalyan basını ise Bonucci'nin Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Spalleti ile özel görüştüğünü okuyucularına aktardı. Calciomercato'da yer alan haberde Bonucci ile Spalleti'nin görüşmesinin detaylarına yer verildi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Spalleti, Bonucciye Fenerbahçeye git dedi EURO 2024 iddiası

FENERBAHÇE RESMEN AÇIKLADI

Fenerbahçe, Ocak ayının ilk transferini Bonucci ile yaptı. Sarı-lacivertliler İtalyan yıldızın transferini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ara transfer döneminde Profesyonel Futbol A Takımımızın güçlendirilmesi için çalışmalarını yürüten kulübümüz; savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile transfer görüşmelerine başlamıştır.

İtalyan Futbolcu sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için bugün İstanbul’a gelecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

İŞTE SÖZLEŞME DETAYLARI

Fenerbahçe'nin Union Berlin'den kadrosuna kattığı Leonardo Bonucci'nin sözleşme şartları ortaya çıktı. Union Berlin, Bonucci'nin sözleşme feshi sonrası tazminat alacak.

Fabrizio Romano'nun haberine göre Fenerbahçe, Bonucci ile 6 aylık sözleşme imzalayacak. Bonucci 6 aylık sürede Fenerbahçe'den 1.3 milyon euro kazanacak.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Spalleti, Bonucciye Fenerbahçeye git dedi EURO 2024 iddiası

İTALYA'DAN BONUCCI İDDİASI: SPALLETTI İLE GÖRÜŞTÜ

İtalya'dan Calciomercato'da yer alan habere göre Leonardo Bonucci, Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Luciano Spalletti ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Spalletti'nin Bonucci'nin Fenerbahçe'ye transferine onay verdiğini oyuncuya söylediği aktarıldı. Calciomercato ise Bonucci'nin Fenerbahçe'den 6 aylığına 2.8 milyon euro alacağını öne sürdü.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Bonucci, Fenerbahçe ile Haziran ayına kadar yaklaşık 2.8 milyon Euro maaşla altı aylık bir sözleşme imzaladı. Türkiye'ye gitme kararı, oyuncunun Avrupa Şampiyonası açısından doğru bir seçim olup olmadığını anlamak için telefonla konuştuğu Spalletti tarafından da onaylandı.

Teknik direktör Bonucci'ye karşı netti, bunun önemli bir karar olduğunu ve devamlılıkla oynarsa EURO 2024 için dikkate alınacağını açıkladı. Bonucci'ye yakın olanlar, Almanya'da geçirdiği ayları telafi etme arzusuyla hevesli olduğunu söylüyor. Birkaç saat içinde yeni bir maceraya hazır bir şekilde Türkiye'ye varacak.

SON DAKİKA | Spalleti, Bonucciye Fenerbahçeye git dedi EURO 2024 iddiası

BONUCCI'NİN KARİYERİ

Nesta, Maldini ve Baresi gibi unutulmaz defans oyuncularını yetiştiren İtalya'nın son dönemine damga vuran savunma oyuncularından olan Leonardo Bonucci, muhteşem bir kariyere sahip.

Haberin Devamı

Inter altyapısında kariyerine başlayan Bonucci, Treviso ve Pisa'da kiralık olarak forma giydi. 2009'da Inter'den 4 milyon euroluk bonservis bedeliyle Genoa'ya transfer olan Leonardo Bonucci, aynı yaz 10.5 milyon euroya Bari'ye transfer oldu.

Bari'de 1 yıl forma giyen Leonardo Bonucci, efsaneleri arasında adını yazdıracağı Juventus'a 2010 yazında 15.5 milyon euro maliyetle transfer oldu. Juventus'ta 7 yıl forma giyen Bonucci, 2017 yazında ezeli rakip Milan'a 42 milyon euroya karşılığında imza attı.

Bir sezon sonra 32 milyon euro karşılığında 32 milyon euroya transfer olan Bonucci, Eylül 2023'te ilk kez İtalya dışına transfer oldu ve Almanya'nın yükselen değeri Union Berlin'e imza attı.

Union Berlin'in bu sezon istikrarsız görüntüsü ve Şampiyonlar Ligi'nden elenmesi Bonucci'yle yolların ayrılmasına neden oldu. Union Berlin ile sözleşmesini fesheden İtalyan yıldızın kısa süre içinde Fenerbahçe'ye transfer olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Leonardo Bonucci, 121 kez formasını giydiği İtalya Milli Takımı ile 8 gol kaydetti.

SON DAKİKA | Spalleti, Bonucciye Fenerbahçeye git dedi EURO 2024 iddiası

Yazarlar