Fenerbahçe UEFA'dan Fenerbahçe'nin cezasında indirim kararı!

UEFA'dan Fenerbahçe'nin cezasında indirim kararı!

08.04.2024 - 18:01 | Son Güncellenme:

UEFA, Fenerbahçe'ye verilen 3 maçlık deplasman seyircisi yasağını 2 maça düşürdü.

UEFAdan Fenerbahçenin cezasında indirim kararı

Fenerbahçe Kulübü'nün UEFA'dan aldığı 2 maçlık deplasmana taraftar götürmeme yasağı cezasına dair sıcak bir gelişme yaşandı. UEFA, Fenerbahçe'nin 2 maçlık deplasmana seyirci götürmeme cezasını 2 yıl ertelemeli olarak 1 maça düşürdüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek final ilk maçında Olimpiakos ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, UEFA'dan aldığı ceza sebebiyle bu maça taraftar götüremeyecek.

Fenerbahçe, 3 maçlık cezanın 2 maça inmesinin ardından Konferans Ligi'nde yarı finale yükselmesi halinde deplasman maçına yine seyirci götüremeyecek. Sarı-lacivertliler, Olimpiakos eşleşmesinde organizasyona veda eden taraftar olması halinde gelecek sezon Avrupa kupalarında oynayacağı ilk deplasman maçında taraftarlarından yoksun olacak.

Fenerbahçe tarafından UEFA'ya yapılan itirazın kısmen onandığı belirtildi. Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun 15 Mart 2024 tarihli toplantısında aldığı kararla itirazın kısmen kabul edildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından 25 Ocak 2024 tarihli kararında havai fişek yakılması ve cisim atılması nedeniyle verilen askıya alınmış disiplin cezasının uygulanmasına, yani Fenerbahçe SK'nın UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 26 (3) maddesi uyarınca bir sonraki (1) UEFA müsabakası için deplasman taraftarlarına bilet satmaktan men edilmesine,

Fenerbahçe SK'nın bir sonraki (1) UEFA müsabakası için deplasman taraftarlarına bilet satışından, havai fişek yakılması ve zarar verme eylemleri nedeniyle men edilmesine Söz konusu deplasman taraftarlarına bilet satma yasağının, Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun karar tarihinden itibaren (yani 20 Ekim 2023) iki (2) yıllık bir deneme süresi için askıya alınmasına,

Fenerbahçe SK 'ya havai fişek yakma, cisim atma, seyirciyi rahatsız etme ve zarar verme eylemleri nedeniyle 80.000 Avro para cezası verilmesine ve Fenerbahçe SK'nın bir UEFA müsabakası için daha deplasman taraftarlarına bilet satmaktan men edilmesine karar verilmiştir.

Fenerbahçe SK'nın, taraftarlarının neden olduğu zararların, yani kırılan 15 koltuk için, bu karar tarihinden itibaren 30 gün içinde R. Union Saint-Gilloise ile iletişime geçmesine karar verilmiştir.

Fenerbahçe SK'nın saha koruma haritasına uymaması nedeniyle uyarılmasına karar verilmiştir.