Galatasaray Son dakika: Ünal Aysal'dan başkanlık açıklaması: "Bir daha yapmam"

Son dakika: Ünal Aysal'dan başkanlık açıklaması: "Bir daha yapmam"

06.04.2022 - 09:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da yapılacak olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Ünal Aysal, başkanlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika: Ünal Aysaldan başkanlık açıklaması: Bir daha yapmam

Galatasaray'da Burak Elmas ve yönetiminin idari anlamda ibra edilmemesinin ardından Sarı Kırmızılılar bir kez daha seçime gidecek. Başkan Burak Elmas seçim kararını resmen açıklarken 30 Nisan tarihinde yapılacak seçimde Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu adaylıklarını ilk açıklayan isimler oldu.

Haberin Devamı

Camianın önde gelen isimleri Dursun Özbek ve Ünal Aysal'ı ikna çabalarından sonuç alamadı. Ünal Aysal ve Dursun Özbek yapılacak seçimlerde aday olmayacaklarını açıkladı.

Son dakika: Ünal Aysaldan başkanlık açıklaması: Bir daha yapmam

Ünal Aysal açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Genel Kurul ve Divan Kurulu üyesi olduğum Galatasaray Spor Kulübümüzün 27 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen Mali Genel Kurulu sonrası Sayın Burak Elmas ve Başkanı olduğu Yönetim Kurulu erken seçim kararı aldı. Gerek kulüp üyeleri olan dostlarım, gerekse geçmişteki bizim başarılı dönemimize özlem duyan taraftarlarımızdan gelen tekrar Başkanlık görevine talip olmam konusundaki yoğun öneri, talep ve teveccühlere teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile bu şerefli görevi daha önce deneyimlemiş bir kulüp üyesi olarak 117 yaşını idrak eden Galatasarayımıza bugünün gerçekleri doğrultusunda nasıl daha faydalı olabilirim diye tekrar ve detaylı düşünme fırsatı buldum.

Haberin Devamı

Bugün kulübümüzün ve Türk sporunun geldiği noktada bu hizmeti bir Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak kaptan köşkünden vermek yerine, arkadaşlarımla beraber aktif birer üye olarak makine dairesinde çalışmanın, başarının sürekli olabilmesi için gerekli yapısal reformların temel kurgusunu hazırlamanın daha etkin ve kulübümüz için daha faydalı olacağı kanaatine vardık.

Bulgu ve önerilerimizi yeni Başkan ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile paylaşıp, sonra Divan ve Genel Kurulumuzun onaylarına sunmanın daha yararlı olacağına inanıyoruz.

Kendi yönümden de baktığımda, Genel Kurulun iradesi ve ortak aklını yılda bir yerine, sürekli bir şekilde aksettirecek bir ara onay ve gözetim organı tesis edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna benzer yapısal reformlar gerçekleştirilmeden, farklı sonuçlar elde edilebileceğine inanmadığım için mevcut durumda başkan adayı olmak yerine, arka planda kalarak kulübüme bilgi ve tecrübelerimle destek sağlamaya çalışmamın bu günün gerçeklerine daha uygun olacağını düşünüyorum.

Bu vesile ile tekrar bana gösterilen teveccüh ve desteğe teşekkür ediyor, seçilecek Başkan ve Yönetimine üstün başarılar diliyorum."

Haberin Devamı

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, Youtube'da StoryBox'a özel açıklamalarda bulundu. Aysal, İş hayatından Galatasaray başkanlığına kadar tüm yaşamını anlattı. İşte Aysal'ın o açıklamaları...

Son dakika: Ünal Aysaldan başkanlık açıklaması: Bir daha yapmam

''Galatasaray bana gerekli donanımı sağladı''

Ünal Aysal, Galatasaray Lisesinde okumanın avantajını açıklayarak '' Galatasaray'a kapağı attım ve orada yatılı okudum. O dönemde çok iyi arkadaşlıklarım oldu. Galatasaray bana sadece orta-lise eğitimini vermedi. Ayrıca bana hayata başlamak için gerekli donanımı da sağladı.'' ifadelerini kullandı.

''Spikerlik yaptım''

Ünal Aysal, bir zamanlar TRT'de spikerlik yaptığını açıkladı. Aysal, ''Babamdan para almamaya karar vermiştim. Çok işte çalıştım. TRT'de imtihamlara girdim, spiker olmak için ve seçildim. Bir süre TRT'de spiker olarak çalıştım.'' ifadelerini kullandı.

''Başkanlık aklımdan geçmedi''

Galatasaray başkanı olduğu dönem hakkında açıklamalar yapan Ünal Aysal, o dönem başkanlık aklından hiç geçmediğini açıkladı. Aysal, "2011'de bizzat Galatasaray başkanlığına aday oldum. Arkadaşlarımın bir yerde hem itelemesiyle hem de desteğiyle diyelim. Yoksa böyle bir şey hatırımdan geçmiyordu ve güzel bir dönem geçirdik. Güzel bir üç buçuk dört sene geçirdik. Benim için hedef her zaman iş hayatımda olduğu gibi özellikle sporda yarışmanın önemli olduğu başarı kelimesi benim için bir slogandır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika: Ünal Aysaldan başkanlık açıklaması: Bir daha yapmam

''Marka değerinin yükseltilmesi...''

En büyük hedefin marka değeri yükseltmek olduğunu ifade eden Ünal Aysal, "Bütün bu kulübü başarıya karşı bu şekilde başarı için hazırlamaya çalıştım ve gerçekten de bu toplu bir dayanışmaya ve toplu bir başarıya ulaştı. Şanslıyım. Başarı, hedef. Ama en büyük hedef şirketler için olduğu gibi marka değerinin yükseltilmesi. Marka değerini de siz bir oyuncuyla, üç oyuncuyla, bir şampiyonlukla, iki şampiyonlukla yapamazsınız. Bu bir kitlenin bunu kabullenmesi ve kitlenin hep beraber aynı istikamete doğru yürümesiyle olur." açıklamasını yaptı.

Son dakika: Ünal Aysaldan başkanlık açıklaması: Bir daha yapmam

''Yaptığım işi bir daha yapmam''

Galatasaray'a bir daha başkan adayı olmayacağını söyleyen Ünal Aysal, başka şekilde faydam olabilir dedi. Aysal, "Tam böyle izah etmek istemezdim ama bana da şu anda kırılma kelimesi mantıklı geliyor. Evet, yani özellikle az evvel izah ettiğim bir hedefe doğru beraber, hep beraber hücum edilmesi, gidilmesi gereken dönemde takdir görmüyoruz. Arkadaşlar bana teşekkürler deyip ayrılmak en doğrusu... Ben yaptığım bir işi bir daha yapmam. Ama başka şekilde benim Galatasaray'a katkım olabilir. Belki de başkanlıktan daha fazla katkım olabilir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

''Galatasaray, sadece futbol takımı değil''

Galatasaray'ın sadece futbol takımı olmadığını söyleyen Aysal, "Galatasaray dönemi samimiyetle söyleyeyim 24 saat 7 gün çalışmayı gerektiren bir dönem. Galatasaray sadece bir futbol değil içinde kurumları olan bir holdingten daha fazlası. Oranın yönetimi için çok ciddi bir donanıma ihtiyacınız var. Her şeyden önce tecrübeye ihtiyacınız var. Onun ötesinde bütün zamanınıza ihtiyacınız var." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Ünal Aysaldan başkanlık açıklaması: Bir daha yapmam

''Tüm zamanımı Galatasaray'a harcadım''

Tüm zamanını Galatasaray'a harcadığını açıklayan Ünal Aysal, "Ben o üç buçuk dört sene içerisinde kendi işlerimle hemen hemen hiç uğraştığımı hatırlamıyorum. Tüm zamanımı Galatasaray'a harcadım. Galatasaray camiası hiç kimseye bağımlı olamaz, hiç kimseye ihtiyacı da olamaz, kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayacak donanıma, bilgiye ve ilişkilere sahip bir kurum. Onun için kişilere muhtaç olmamamız lazım!" ifadelerini kullandı.

''Galatasaray'a gönül bağım, Gül Baba'dan gelir''

Galatasaray'a olan bağını gül üzerinden açıklayan Ünal Aysal, "Galatasaray tarihinde Gül Baba diye birisi var. Bugünkü Galatasaray Lisesi'nin arka bahçesinde yatar. Benim bütün şirketlerimde, yurt dışında yurt içinde gittiğim her yerde arkadaşlarım buna saygı olarak masamda daima bir tane kırmızı, tek başına bir gül bulundururlar. Sebebi: benim Galatasaray'a olan gönül bağımdan gelir. Elli senedir böyle!" sözlerini kullanarak açıklamalarını bitirdi.