Voleybol Son dakika - Vakıfbank rekor için sahada

Son dakika - Vakıfbank rekor için sahada

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2021 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde bugün Vakıfbank, İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano ile kozlarını paylaşacak. Sarı-siyahlılar, mutlu sona ulaşması halinde organizasyonun yeni formatında beşinci şampiyonluğunu kazanarak rekor kıracak

Son dakika - Vakıfbank rekor için sahada

Avrupa’nın en büyük kupasını 4 kez Türkiye’ye getiren VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2021 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Final maçında bugün 18.00’de İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano ile karşı karşıya gelecek.
Kupayı kazanması halinde 5. şampiyonluğuna ulaşacak olan sarı-siyahlı ekip, yeni formatta en çok kupa kaldıran takım olmayı da başaracak. Daha önce 8 kez finale yükselen ve bu maçların 4’ünü kazanarak Avrupa’nın en büyüğü olma başarısını gösteren temsilcimiz, 9. finalinde galibiyete uzanarak bir kez daha Avrupa’nın en büyüğü olmayı hedefliyor.
CEV Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon çıktığı 10 karşılaşmada 9 galibiyet elde eden VakıfBank, bu karşılaşmalarda toplam 29 set aldı. Avrupa’nın bir numaralı kupasında bugüne kadar çıktığı 215 karşılaşmada 159 galibiyet elde eden sarı-siyahlılar, Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatında kazandığı 4 şampiyonlukla Volley Bergamo ile birlikte bu kupayı en çok kazanan takım olma başarısını gösterdi.
Öte yandan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi’nde son 11 sezonun 10’unda son 4’te yer aldı. Son 4’te yer aldığı her sezon kürsüye çıkmayı başaran ve bu süreçte 7 kez finale yükselen sarı-siyahlılar Türkiye’ye bir sevinç daha yaşatmak istiyor.

Haberin Devamı