Euro2016 Şu çılgın Türkler

Şu çılgın Türkler

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çek Cumhuriyeti önünde iddiasını sürdürebilmek için en az iki farklı kazanması gereken ay-yıldızlı ekibimiz bu kez sahaya yüreğini, coşkusunu, inancını koydu, Burak Yılmaz ve Ozan Tufan’ın golleriyle “biz bitti demeden bitmez” sloganı yine gerçek oldu. En iyi üçüncülerde bir grubu geride bırakan Türkiye artık E ve F grubundan gelecek sonuçlara odaklandı

Şu çılgın Türkler

Millilerimiz bir kez daha “son dakika”da ayağa kalktı, Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle “son anda” Avrupa Şampiyonası’na tutundu.

Haberin Devamı

Maça istekli ve baskılı başladık, taraftarımızın desteğini de arkasına alan ay-yıldızlı ekibimiz, 10. dakikada Burak’ın golüyle 1-0 öne geçti. Emre Mor, sağdan indi, penaltı noktasına kesti. Burak Yılmaz gelişine sağıyla şık vurdu: 0-1

Ne var ki, 17’de kalemizde ilk tehlikeyi yaşadık. Sağdan kazanılan korner atışını Plasil ceza alanına kesti, iyi yükselen Sivok kafayı vurdu, top direğin altına çarparak geri döndü, savunmamız uzaklaştırdı.

24’de ceza alanımızdaki karambolde, kafalardan seken topu son olarak Krejci indirdi, Necid gelişine vurdu. Üstten az farkla auta gitti.

Şu çılgın Türkler
37’de savunmaya yaslandığımız anlarda Plasil uzaktan sert vurdu. Volkan Babacan köşeden topu kornere tokatladı.

İkinci yarıya da iştahlı ve kontrollü başladık. 58’de Emre, sağdan indi, savunmayı şık haraketlerle geçti, yay üzerinden soluyla nefis vurdu, top üstten az farkla auta gitti.

Haberin Devamı

Asisti Topal yaptı

Dakika 65... Hakem resmen gol pozisyonumuzu kesti, avantaja bırakmadı. Ne var ki bunun hemen ardından Selçuk serbest atışı ceza alanına kesti, Burak kafayla indirdi. Mehmet Topal yanında bekleyen Ozan’a yuvarladı.

İyi pozisyon alan genç futbolcu sağ çarprazdan sağıyla topu filelere gönderdi, kaleci Petr Cech uzandı ama yapacağı bir şey yoktu: 0-2

Farkı bulmak ve direkt katılabilmek için hem risk aldık, hem savunmayı da sağlam tuttuk. 83’da Çek ceza alanındaki karambolde, Burak topu Olcay’a kazandırdı, tecrübeli futbolcu sağıyla çarprazdan sert vurdu, top yandan az farklı auta gitti.

Tebrikler Babacan!

A Milli Takımımız’ın deneyimli file bekçisi Volkan Babacan yaptığı birbirinden kritik kurtarışlarla tarihi galibiyette büyük pay sahibi oldu. Ay-yıldızlı file bekçisi maçın ardından bir araya geldiği Çek Cumhuriyeti’nin dünyaca ünlü kalecisi Petr Cech tarafından tebrik edildi. EURO 2008’den sonra Türkiye’ye karşı bir şok daha yaşayan Cech zorlu maçta kalesini gole kapatan Volkan Babacan’ı başarısı için kutladı.
EURO 2016’ya veda eden Çek Cumhuriyeti’nin Teknik Direktörü Pavel Vrba ise “Bizim için çok üzücü bir sonuç. Türkiye orta sahada çok iyiydi ve ikinci golü buldular. Ondan sonra da geri dönemedik” dedi.

Yazarlar