Voleybol Sultanlar Ligi'nde Melissa Vargas şaşkın! Smaç servis hızında geçildi

Sultanlar Ligi'nde Melissa Vargas şaşkın! Smaç servis hızında geçildi

02.04.2024 - 09:35 | Son Güncellenme:

Vodafone Sultanlar Ligi'nde dün oynanan yarı final maçlarında oyuncuların smaç servis hızları ölçüldü ve sahada ekrana getirildi. Dünün rekorunu kıran isim belli oldu.

Sultanlar Liginde Melissa Vargas şaşkın Smaç servis hızında geçildi

Sultanlar Ligi'nde yarı final serisinde THY - Fenerbahçe Opet ve Eczacıbaşı - VakıfBank karşı karşıya geldi. Bu sezon ilk kez bu serilerde smaç servis hızı ölçüldü. Dünün rekorunu kıran isim belli oldu.

Haberin Devamı

ŞAHİN GÖZÜ SİTEMİ
Vodafone Sultanlar Ligi yarı final ve final serilerinde “Şahin Gözü” sistemi kullanıldı. Lig sponsorunun entegre ettiği teknolojide takımların GDS itirazı sonrasında bu sisteme başvuruluyor.

MELISSA VARGAS, SMAÇ SERVİS HIZINDA GEÇİLDİ
Smaç servis hızının ölçüldüğü VNL ve Avrupa Şampiyonasında kullandığı sert servislerle akılımıza kazınan Fenerbahçeli yıldız Melissa Vargas dünkü maçlarda geçilen isim oldu. Vargas'ın THY maçının ilk setinde kullandığı smaç servis hızı 103 km/h olarak ölçüldü.

 

Vargas'ı geçen isim ise THY'nin pasör çaprazı Kiera Van Ryk oldu. Kanadalı yılzı, serviste 104 Km/h hıza ulaştı. Öte yandan Kiera Van Ryk, 21 sayıyla THY - Fenerbahçe Opet maçının en skoreri oldu.

Haberin Devamı

Sultanlar Liginde Melissa Vargas şaşkın Smaç servis hızında geçildi

4 Nisan'da oynanacak serinin 2. maçını Fenerbahçe kazanması halinde finale yükselecek.

BOKSOVIC'İN SMACI 3 METREDEN 104 KM/H
Maçlarda ayrıca oyuncuların smaç yüksekliği de ölçüldü. Sırp yıldız Boksovic, VakıfBank maçında 3 metre çizgisi gerisinden 3 metre smaç yükseliğine ulaştı. Sayı olan hücumda Boskovic'in smaç hızı 104 km/h olarak ölüçüldü.

Eczacıbaşı, VakıfBank karşısında 3-1'lik galibiyet elde etti. Hande Baladın 4 sette 16 sayı bulurken Boskovic 21 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı.