Süper Lig Süper Lig'de hakem depremi! Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık...

Süper Lig'de hakem depremi! Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık...

08.03.2022 - 15:12 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig hakem ve gözlemci klasmanlarının yeniden belirlendiğini açıkladı. Yıllardır Süper Lig'de düdük çalan ve derbileri de yöneten 12 üst klasman hakeminin liste dışına çıkarılması bomba etkisi yarattı. İşte artık Süper Lig'de görev alamayacak tüm hakemler...

Süper Ligde hakem depremi Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık...

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken 13 ismi şok listeden çıkardı. Hem yaş sınırı hem de kulüplerin şikayetlerini göz önünde bulunduran MHK, bu sezonu tamamlayacak hakemleri güncelledi. 

Haberin Devamı

12 SÜPER LİG HAKEMİ LİSTE DIŞI!

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Süper Lig'de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya sadece VAR hakemi olarak görev alacak.

SÜPER LİG HAKEMLERİ

Yaşar Kemal Uğurlu
Halil Umut Meler
Atilla Karaoğlan
Arda Kardeşler
Erkan Özdamar
Ümit Öztürk
Mete Kalkavan
Ali Şansalan
Sarper Barış Saka
Zorbay Küçük
Yasin Kol
Volkan Bayarslan
Kadir Sağlam
Mustafa Kürşad Filiz
Çağdaş Altay

VAR HAKEMLERİ

Özgüç Türkalp
Özgür Yankaya
Emre Malok
Erkan Engin

Kulüpler Birliği'nden açıklama: Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 8 Mart 2022 Salı günü kamuoyu ile paylaşılan 'Süper Lig ve 1. Lig Hakem ve Gözlemci Klasmanları' başlıklı hakem kadrolarına dair alınmış olan kararlarda bazı yayın organlarında iddia edildiğinin aksine Kulüpler Birliği Vakfı'nın hiç bir şekilde bilgisi ve dahlinin olmadığını kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

Haberin Devamı

ÇAKIR İÇİN ARABİSTAN İDDİASI

Türkiye'nin eski FIFA kokartlı hakemlerinden Deniz Ateş Bitnel, Cüneyt Çakır'ın, Suudi Arabistan ile anlaştığını iddia etmişti. Bitnel, "Cüneyt Çakır'ın Türkiye'de hakemlik yapmasına belki de müsaade edilmeyecek. Ama Dünya Kupası bekleniyor. Cüneyt Çakır'ın da karşı bir hamlesi var. Cüneyt Çakır Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ile görüşmelerini devam ettiriyor. Anlaşma sağlandı." şeklinde konuşmuştu.

Süper Ligde hakem depremi Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık...

YARDIMCILARI KİM OLACAK?

Yardımcılarını da açıklayan Bitnel, "Yardımcılarından bir tanesi Bahattin Duran olacak ve kesin. Ama Tarık Ongun olmayacak. Yerine Alparslan Dedeş olacak." ifadelerini kullanmıştı..

Süper Ligde hakem depremi Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık...

FIRAT AYDINUS'U ALTAY-RİZESPOR MAÇI MI YAKTI?

Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe, "Fırat'ın suyu derin" başlıklı yazısında hakem Fırat Aydınus'a 11 Şubat'ta oynanan Altay-Rizespor müsabakasından itibaren maç verilmediğini belirterek bu konuyu masaya yatırmıştı. İşte yazıdan o bölüm:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun görev ve yetkilerini "zorluk derecesine göre" sıraya koysak, kendi adıma tek sözcükle "hakem"i en başa yazardım. Spor gazeteciliğindeki gözlemlerim, analizlerim ve anılarım, maalesef beni bu noktaya getirdi. Uzatmadan son tuhaf uygulamaya bakalım: Bu ülkenin en iyi faal hakemi Fırat Aydınus, 11 Şubat 2022'de İzmir'de oynanan Altay-Rizespor maçını yönetti.

Haberin Devamı

İki takımın da çok aradıkları golü bir türlü atamadığı maçta Aydınus VAR çağrısıyla bir Rizespor atağını inceleyip penaltı olmadığına hükmetti. Pozisyon sırasında, konuk takım oyuncularının "penaltı" itirazlarına karşı, oyunu devam ettirmişti Aydınus. VAR çağrısında da kararını değiştirmedi. O cuma akşamı maç İzmir'de oynanırken Riva'daki VAR merkezinde Aydınus'a görüntüyü inceleme çağrısı yapan VAR hakemi Volkan Bayarslan'dı. Şimdi dikkat: Fırat Aydınus o Cuma akşamından beri hiçbir maçta görev almadı."