Kayserispor Süper Lig'de Mame Thiam fırtınası! Marius Sumudica yıkıldı

Süper Lig'de Mame Thiam fırtınası! Marius Sumudica yıkıldı

16.09.2023 - 19:26 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Kayserispor'un Gaziantep FK'yı 2-0'la geçtiği maça Mame Thiam damga vurdu. Senegalli yıldızın şov yaptığı müsabakanın ardından Gaziantep FK'nın kötü gidişatı devam etti.

Süper Ligde Mame Thiam fırtınası Marius Sumudica yıkıldı

Mondihome Kayserispor, Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Gaziantep FK'yla karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele sarı-kırmızılıların 2-0'lık galibiyetiyle tamamlandı. Kayserispor'un kaptanı Mame Thiam, Gaziantep FK maçındaki performansıyla parmak ısırttı.

Haberin Devamı

Erdal Güneş ile yollarını ayırdıktan sonra Marius Sumudica ile anlaşma sağlayan Gaziantep FK'nın kötü performansı bu müsabakada da devam etti. İşte ayrıntılar...

RECEP UÇAR VE SUMUDICA İLK KEZ

Kayserispor'da Çağdaş Atan ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Recep Uçar, taraftarının önünde ilk kez sahaya çıktı. Konuk takım Gaziantep FK'da da Marius Sumudica ilk müsabakasında görev aldı.

Gaziantep FK'da Marius Sumudica'nın raporu doğrultusunda transfer edilen Nita, N'Koulou, Morais ve Draguş mücadeleye ilk 11'de başladı.

PENALTI KARARI, THIAM ATTI

Heyecan dolu maçın 5'inci dakikasında Ramazan Civelek'in sol kanattan içeri çevirdiği topa kimse dokunamayınca Uzodimma arka direkte topla buluştu. Uzodimma'nın Ali Karimi'ye indirdiği topa müdahale etmek isteyen Marko Jevtovic rakibine faul yaptı. Müsabakanın hakemi Ümit Öztürk bu pozisyon sonrası penaltı noktasını işaret etti.

Haberin Devamı

Kayserispor'un kazandığı penaltıda topun başına Mame Thiam geçti. Senegalli santrforun sert şutunda Nita köşeyi doğru tahmin etti ancak topa dokunamadı. Kayserispor'da Mame Thiam'ın 6'ncı dakikada bulduğu golle birlikte skor 1-0'a geldi.

MAXIM'DEN ÇOK KÖTÜ VURUŞ

Müsabakanın 59'uncu dakikasında Mustafa Eskihellaç'ın pası sonrası Alexandru Maxim ceza sahası içerisinde çok şık bir kontrol yaptı. Rumen oyuncu rakiplerinden birer birer sıyrıldı ve altıpas içerisinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Alexandru Maxim doğru açıdan zoru başardı ve çok kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

Heyecan dolu maçın 62'nci dakikasında Gaziantep FK bir kez daha gole yaklaştı. Gradel'in pasında Alexandru Maxim topla buluştu. Rumen on numaranın sert şutunda meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta gitti.

SKORU THIAM BELİRLEDİ

Kritik müsabakanın 89'uncu dakikasında savunmadan atılan uzun pasta Talha kafa ile topu Thiam'a indirdi. Mame Thiam bir anda ceza sahasına girdi ve kalecinden sıyrıldı. Senegalli futbolcunun dokunuşunda top ağlarla buluştu.

Kalan sürede başka gol olmayınca Kayserispor sahadan 2-0 galip ayrıldı. Marius Sumudica ilk maçında mağlup olurken, Gaziantep FK'nın Süper Lig'deki mağlubiyet serisi 5 maça çıktı.

Haberin Devamı

THIAM ŞOV

Kayserispor'un Senegalli forveti Mame Thiam, formda performansını Gaziantep FK maçında devam ettirdi. Senegalli forvet üst üste 4'üncü müsabakasında da golle tanıştı.

Süper Lig'de bu sezon 5 maçta şans bulan Mame Thiam bu süreçte 5 gol ve 1 asist üretti.

Yazarlar