Süper Lig Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor! İşte yeni sistem

Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor! İşte yeni sistem

25.12.2023 - 09:01 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon takımlarda kaç yabancı oyuncu olacak ve sahada kaç futbolcu olacak gibi meraklar sürerken yeni kural belli oldu.

Süper Ligde yabancı kuralı değişiyor İşte yeni sistem

Süper Lig'de yabancı sınırı kalkacak mı diye taraftarlar merakla açıklamalar beklerken yeni sezon yabancı kuralı belli oldu. Ajansspor'da yer alan habere göre TFF'ye bildirilen 30 kişilik kadro, 26 kişiye indirilecek.

Haberin Devamı

11 YABANCI OLACAK

Güncel olarak 8 yabancı ile sahaya çıkan Süper Lig takımları +3 yerli kuralı ile kadrolarını kuruyorlar. Yeni sezonda bu zorunluluk kalkacak. Takımlara yeni sezonda İlk 11'de yabancı serbestliği olacak.

KADRODA 12 YABANCI

Kulüpler, A Takım listesinde Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan en fazla 14 futbolcu bulundurma zorunluluğunda oluken yeni sezonda bu kural değişiyor. Süper Lig kulüpleri yeni sezonda kadroda ise toplamda 12 yabancı futbolcuya yer verecekler.

MAVİ KART UYGULAMASI KALKABİLİR

Mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer etme hakkında bulunan kulüpler yeni sezonda Mavi Kart uygulamasını kullanamayacak. Mavi kart uygulamasının kaldırılması gündemde.

Haberin Devamı

Yazarlar