Dünya Kupası Sürpriz transfer iddiası! Dünya Kupası'na damga vuran yıldız gündemde

Sürpriz transfer iddiası! Dünya Kupası'na damga vuran yıldız gündemde

10.12.2022 - 11:24 | Son Güncellenme:

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe için sürpriz bir iddia gündeme geldi. Sarı-lacivertli ekibin Dünya Kupası'na damga vuran yıldız futbolcuyla ilgilendiği ileri sürüldü. İşte detaylar...

Sürpriz transfer iddiası Dünya Kupasına damga vuran yıldız gündemde

Fenerbahçe, devre arası transfer dönemini oldukça hareketli geçirecek. İlk olarak stoper takviyesi doğrultusunda Adana Demirspor'dan Samet Akaydın için harekete geçen Fenerbahçe'nin, Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan yıldız futbolcuyu gündemine aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

ALKIŞLAR MERT HAKAN YANDAŞ'A

Mert Hakan Yandaş, bu sezon en şanssız oyunculardan biri oldu. İki farklı sakatlık yaşayan 28 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe’nin oynadığı 25 resmi maçın sadece 8’inde görev yapabildi. Mert Hakan, son olarak 2 Ekim’deki Beşiktaş derbisinde forma giymişti. Başarılı orta saha oyuncusu sonunda sakatlığını atlattı. Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada oynanan hazırlık maçlarında sahalara dönüş yapan Mert Hakan, performansıyla alkış aldı.

Yıldız futbolcu Vallecano maçında 60. dakikada, Villarreal karşısında ise 66’da oyuna dahil oldu. Mert Hakan Yandaş, son oynanan Alanyaspor mücadelesine ise ilk 11’de başladı ve 45 dakika sahada kaldı. Milli oyuncu, 28. dakikada İrfan Can’a güzel bir asist yaptı. Mert Hakan, uzun süre sahalardan uzak kalmasına rağmen çok iyi bir dönüş yapmayı başardı. Jorge Jesus’u seçim konusunda en çok zorlayan bölge olan orta sahada, 28 yaşındaki oyuncu da rekabete dahil oldu ve formayı ne kadar çok istediğini gösterdi.

Haberin Devamı

LUAN PERES BİLMECESİ

Brezilyalı oyuncu, Rennes ile deplasmanda oynanan maçta yan kale direğine çarparak dizinin arka bölümünden sakatlanmıştı. Luan Peres’in sıkıntı yaşadığı bölge nedeniyle ameliyat tercih edilmemişti. Ancak başarılı savunmacı bir türlü sahalara dönemedi. Sambacı, Antalya kampı öncesi takımla topsuz çalışmalara başlamıştı. Takım kamptayken, İstanbul’da hazırlıklarını sürdüren Luan’ın ağrılarının yine arttığı öğrenildi. 28 yaşındaki stoperin sahalara dönüş tarihi belirsizliğini koruyor.

İLK HEDEF ABOUBAKAR

Joao Pedro’nun sakatlığı sonrası hücum bölgesini güçlendirme girişimleri başlamıştı. Savunmayı yerli bir oyuncuyla takviye etmek, yabancı yıldızlara yönelme konusunda yönetimin elini rahatlattı. Bir numaralı hedef Vincent Aboubakar. Kamerunlu oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak isteyen Sarı-Lacivertliler girişimleri sürdürüyor.

Al-Nassr ile anlaşma sağlanamaması halinde ise sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Slavia Prag’ın yıldızı Peter Olayinka ve Bristol City’li Antoine Semenyo için girişimlerin başlayacağı öğrenildi. Listeye yeni isimler de eklenebilir.

Haberin Devamı

BREZİLYA'YI YIKAN KALECİ GÜNDEMDE

Fanatik'te yer alan habere göre Portekiz’den, daha önce hiç gündemde olmayan kaleci transferiyle ilgili bomba bir iddia geldi. Buna göre, Hırvatistan’ın Dünya Kupası’ndaki başarısında büyük pay sahibi olan kalecisi Dominik Livakovic için Benfica, Fenerbahçe ile yarışıyor!

Normalde Sarı Lacivertliler’de kaleci takviyesi düşünülmüyor. Ancak Altay Bayındır için başta Inter ve Ajax olmak üzere birçok takım devrede. Yıldız file bekçisinin ayrılma ihtimaline karşılık Hırvat kaleci gündeme alınmış olabilir. Ülkesinde Dinamo Zagreb forması giyen 27 yaşındaki file bekçisinin 2024’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Sürpriz transfer iddiası Dünya Kupasına damga vuran yıldız gündemde

PENALTILARDA DEVLEŞTİ

2022 Dünya Kupası Çeyrek Finali'nde Brezilya, Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. 90 dakikası 0-0 biten maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında karşılıklı goller olunca eşitlik bozulmadı ve 120 dakika 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Dev karşılaşma penaltılara gitti ve Hırvatistan turu atlayan taraf oldu. Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un kadrosuna katmak istediği Hırvat kaleci Brezilya'nın kullandığı ilk penaltıya engel oldu ve dev maça damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Yazarlar