Dünyadan Futbol Suudi Arabistan para saçtı! Ödedikleri maaşlar dudak uçuklattı

Suudi Arabistan para saçtı! Ödedikleri maaşlar dudak uçuklattı

08.06.2023 - 18:07 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan'da spor turizmini artırmak amacıyla kulüplere verilen devlet desteği, transferde astronomik bedellerin harcanmasını beraberinde getirdi. Al Nassr'ın Cristiano Ronaldo transferi sonrası Al Ittihad, Karim Benzema ile anlaşma sağladı. Lionel Messi'nin kapısından döndüğü Suudi Arabistan'da futbolcuların maaşları dudak uçuklattı.

Suudi Arabistan para saçtı Ödedikleri maaşlar dudak uçuklattı

Manchester United'ın geçtiğimiz sezon ara transfer ve tescil döneminde kovduğu Cristiano Ronaldo, sürpriz bir kararla Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Portekizli yıldızın transferinin ardından Suudi Arabistan Ligi'nde popülerlik yükseldi.

Haberin Devamı

Yayın hakları için yeni anlaşmalar imzalayan Suudi Arabistan'da devlet destekli konsorsiyum, kulüplere transferde kolaylık tanıdı. Suudi Arabistan'ın devleri bu destek sonrası transferlere adeta para saçtı. İşte Suudi Arabistan'ın en yüksek maaş kazanan yıldızları...

RONALDO'YA 200 MİLYON EURO

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'ın köklü kulübü Al Nassr'a ara transfer ve tescil döneminde imza attı. Portekizli süper yıldız, Suudi Arabistan devinden 2,5 yıl için 500 milyon euroluk gelir elde etti. Cristiano Ronaldo'ya Al Nassr yıllık 200 milyon euro ödemeye devam edecek.

Suudi Arabistan para saçtı Ödedikleri maaşlar dudak uçuklattı

BENZEMA'DAN 3 YILLIK İMZA

Real Madrid'den ayrılan ve çok sayıda kulübün radarına giren Karim Benzema da Cristiano Ronaldo gibi Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Fransız santrfor, Al Ittihad ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Suudi Arabistan temsilcisinin Karim Benzema'ya yıllık 200 milyon euro ödeyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan para saçtı Ödedikleri maaşlar dudak uçuklattı

KANTE'YE 1+1 YILLIK TEKLİF

Chelsea'den ayrılan N'Golo Kante da Al Ittihad'ın radarına girdi. Karim Benzema ile sözleşme imzalayan Suudi Arabistan devinin, N'Golo Kante için 1+1 yıllık sözleşme hazırladığı kaydedildi. Fransız orta sahanın Al Ittihad'a imza atması halinde senelik 100 milyon euro kazanacağı aktarıldı.

Suudi Arabistan para saçtı Ödedikleri maaşlar dudak uçuklattı

MESSI KAPIDAN DÖNDÜ

Paris Saint Germain'den ayrılan Lionel Messi, futbol tarihinin en yüksek kazançlı sözleşme teklifini reddetti. Suudi Arabistan ekibi Al Hilal, Arjantinli yıldıza 3 yıllık sözleşme için 1 milyar 500 milyon euroluk bir teklif sundu. Inter Miami'ye transfer olan Lionel Messi, yıllık 500 milyon euroluk maaşı kabul etmedi.

Suudi Arabistan para saçtı Ödedikleri maaşlar dudak uçuklattı

İşte Suudi Arabistan Ligi'nde dikkat çeken diğer futbolcu maaşları:

Odion Ighalo - Al Hilal: 20 milyon euro
Ever Banega - Al Shabab: 11 milyon euro
Anderson Talisca - Al Nassr: 11 milyon euro
Moussa Marega - Al Hilal: 10 milyon euro