Dünyadan Futbol Suudi Arabistan'da transfer taarruzu! Cristiano Ronaldo sonrasında bakanlık devreye girdi

Suudi Arabistan'da transfer taarruzu! Cristiano Ronaldo sonrasında bakanlık devreye girdi

23.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'a imza atmasının ardından dikkatleri üzerine çeken Suudi Arabistan Ligi'nde bir diğer dev Al Hilal'in de Lionel Messi'nin peşine düştüğü iddia edilmişti. Suudi Arabistan Spor Bakanlığı'nın ligin marka değerini yükseltmek için devreye girdiği öne sürüldü.

Suudi Arabistanda transfer taarruzu Cristiano Ronaldo sonrasında bakanlık devreye girdi

Manchester United'dan ayrılan Cristiano Ronaldo'yu rekor bir sözleşmeyle kadrosuna dahil eden Al Nassr'ın ardından Al Hilal de Lionel Messi için girişimlerine başlamıştı. Suudi Arabistan'da bakanlık ve federasyonun ortak bir hamle planladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ligin marka değerini yükseltmek isteyen yetkililerin Avrupa'da kariyerinin son dönemlerine giren yıldızları ülkeye getirmeye hazırlandığı iddia edildi. İşte flaş transfer haberinin ayrıntıları...

RONALDO'YA 200 MİLYON EURO

Manchester United'dan ayrılan Cristiano Ronaldo ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayan Al Nassr, transferin mali detaylarını duyurmamıştı. Al Nassr'ın Portekizli futbolcuyla yıllık 75 milyon euro maaş ödeyeceği bunun yanı sıra Cristiano Ronaldo'nun ticari anlaşmalarla birlikte yaklaşık 200 milyon euroluk bir geliri cebine koyacağı belirtilmişti.

Suudi Arabistanda transfer taarruzu Cristiano Ronaldo sonrasında bakanlık devreye girdi

MESSI'YE YILLIK 500 MİLYON EURO

Paris Saint Germain'den ayrılması beklenen Lionel Messi için Suudi Arabistan'ın bir diğer dev kulübü Al Hilal devreye girmişti. Al Hilal'in Arjantinli futbolcuya yıllık 500 milyon euroluk bir transfer teklifinde bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

İtalyan basınında yer alan habere göre; Suudi Arabistan Spor Bakanlığı, ligin marka değerini yükseltmek için harekete geçti. Al Nassr'ın Cristiano Ronaldo'yu transfer etmesinin ardından ligin marka değerinin yükseldiği belirtilen haberde; futbol federasyonu ile birlikte hareket edildiği aktarıldı.

Cristiano Ronaldo'nun ardından yeni yıldızları ülkeye getirmeyi hedefleyen Suudi Arabistan Spor Bakanlığı ve Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'nun bu doğrultuda kulüplere yardımcı olacağı kaydedildi.

Suudi Arabistan'daki en büyük transfer haberinin Lionel Messi olduğu vurgulandı. Paris Saint Germain ile olan mevcut sözleşmesi sezon sonunda bitecek Arjantinli futbolcunun Al Hilal ile pazarlıklarına devam ettiği belirtildi.

Suudi Arabistanda transfer taarruzu Cristiano Ronaldo sonrasında bakanlık devreye girdi

Suudi Arabistan'da yöneticilerin Angel Di Maria'yı da ülkeye getirmek istediği kaydedildi. Angel Di Maria'nın Juventus'tan ayrılacak olması nedeniyle transferin kolay olabileceği aktarıldı. Liverpool'dan ayrılan Roberto Firmino ile Tottenham'a veda eden Lucas Moura'nın da Suudi Arabistan'daki kurmayların hedefi haline geldiği öğrenildi.