Dünya Kupası Tarihi futbol şöleni başladı! Unutulmaz açılış töreni

Tarihi futbol şöleni başladı! Unutulmaz açılış töreni

21.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm dünyanın merakla beklediği futbol şöleni dün itibariyle resmen başladı. İlk kez Kasım-Aralık aylarında düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası Al Bayt Stadı’ndaki unutulmaz açılış töreniyle start aldı.

Tarihi futbol şöleni başladı Unutulmaz açılış töreni

Tüm dünyanın merakla beklediği dev turnuva resmen başladı. Al Bayt Stadı’nda unutulmaz bir açılış töreniyle 18 Aralık’a kadar sürecek büyük heyecanın ateşi yakıldı. İlk kez Kasım-Aralık aylarında düzenlenen Dünya Kupası’na start verildi. İlk olarak Katar’ın ulusal halk dansları, ulusal müzikleri, ulusal kıyafetleri ve dans grupları sahne aldı.

Haberin Devamı

Katar’ın 18 Aralık Ulusal Günü, Ramazan ve Kurban Bayramları’ndaki ritüelleri özel gösterilerle tüm dünyaya tanıtıldı. Daha sonra turnuva tarihinin tüm müzikleri dans grupları eşliğinde futbolseverlere anımsatıldı. Bugüne kadarki bütün Dünya Kupası maskotları özel bir müzik eşliğinde sahaya geldi.

60 bin kapasiteli statta açılış gününe özel konserler verildi. Güney Kore’nin ünlü BTS grubunun solisti Jungkook sahneye çıkan ilk isim oldu. Resmi Dünya Kupası şarkısını seslendirmek üzere seçilen sanatçılar Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares da sahneye gelen diğer isimlerdi.Konserler esnasında ışık şovlarıyla Dünya Kupası gökyüzüne yansıtıldı. Aynı anda Dünya Kupası maskotu “La’eeb” büyük bir maket halinde tribünlerin etrafında uçuruldu. 

Haberin Devamı

Hemen ardından sahneye Müslüman olduğunu daha önce açıklayan dünyaca ünlü aktör Morgan Freeman ve Rett Sendromu olan 16 yaşındaki Youtuber Ghanim al Muftah çıktı, ikili birlikte Dünya Kupası sunumu yaptı. Açılış törenin en son kısmında 2022 Dünya Kupası’nın simgesi orta sahada sergilendi ve tüm Dünya Kupası maskotlarının dansları eşliğinde görsel şölen tamamlandı.

200’den fazla ülke yayınladı

2022 Dünya Kupası’nın açılış töreni 200’den fazla ülkede yayınlandı. Hem açılış gösterileri hem de Katar-Ekvador mücadelesi 200’ün üzerinde ülkede canlı olarak ekranlara geldi. 2022 Dünya Kupası’nın açılış töreni 200’den fazla ülkede yayınlandı. Hem açılış gösterileri hem de Katar-Ekvador mücadelesi 200’ün üzerinde ülkede canlı olarak ekranlara geldi. 

Tarihi futbol şöleni başladı Unutulmaz açılış töreni

‘Hoş geldiniz’

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar-Ekvador maçı öncesi bir konuşma yaptı. Al Bayt Stadı’nda futbolseverleri Arapça ve İngilizce olarak ‘Hoş Geldin’ diyerek karşılayan Infantino şu sözleri kullandı: “Hepinize hoş geldin diyor ve tüm dünyayı Katar’dan selamlıyorum. Artık söz futbolda, futbol başlasın.”

Tarihi futbol şöleni başladı Unutulmaz açılış töreni

Klima sistemleri devrede

Doha’da dün açılış töreni ve Katar-Ekvador maçının oynandığı saatlerde 24 derecelik bir sıcaklık vardı. Gündüz saatlerinde ise sıcaklık zaman zaman 30 dereceye çıktı. Ancak Al Bayt Stadı’ndaki özel klima sistemi sayesinde futbolseverler ve misafirler sıcaklığı hiç hissetmedi.

Haberin Devamı

Kupayı Desailly getirdi

Turnuvanın meşhur kupası son şampiyon Fransa’nın efsane ismi Marcel Desailly tarafından getirildi. Açılış töreni için Desailly tarafından Al Bayt Stadı’na özel bir çanta içinde getirilen Dünya Kupası büyük ilgi topladı.

Tarihi futbol şöleni başladı Unutulmaz açılış töreni

La’eeb şovu

Dünkü açılış töreninde 2022 Dünya Kupası’nın maskotu olan La’eeb büyük beğeni topladı. Dev bir maskot açılışta sergilenirken özel ışık şovlarıyla yan yana yer aldı. Katar-Ekvador maçından önce de statta La’eeb maskotu dikkat çekti. Turnuva boyunca La’eeb tüm statlarda olacak. Öte yandan açılış eski turnuvalardaki maskotlarda temsil edildi.

Tarihi futbol şöleni başladı Unutulmaz açılış töreni

İlk yarıdan gittiler

Katarlı taraftarlar Ekvador karşısında henüz ilk yarıda 2-0 geriye düşmelerinden sonra maçın bitmesini beklemediler. İlk yarının bitmesinin ardından birçok Katar taraftarı stadı terketti. 

Tarihi futbol şöleni başladı Unutulmaz açılış töreni

Yazarlar