Tayfun Bayındır

Tayfun Bayındır

tayfun.bayindir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Cezalar, sakatlıklar ve onun getirdiği moral bozukluğu Galatasaray’ın dün vasatın altında kalan performansının net karşılığıydı. Ciddi sayıdaki eksiklere rağmen sarı-kırmızılı ekibin maça başlayan on biri aslında hiç de yabana atılır değildi... Bunun farkında olan yeni Konyalı Aykut Kocaman ilk yarıda haddini bilerek, biraz da fazla çekinerek topu rakibe bıraktı, böyle olunca da Galatasaray özellikle ilk 20 dakikada istediği gibi oynadı... Ama gerçekçi konuşmakta fayda var, sarı-kırmızılı ekip o anda da maçın genelinde de bal yapmayan arı gibiydi; zaten golü de tam anlamıyla şans golüydü.
Zorunluluktan üçlü savunma ile oynayan Galatasaray’da gözle görülür bir tedirginlik, sonrasında da yorgunluk dün çok net bir şekilde hissedildi.
Orta alanda Selçuk-Fernando ikilisinin tempo yükseltmekte ve kanatları sıfıra kadar göndermekte yeterli beceriyi gösterememesi Galatasaray’ın hücum performansını allak-bullak etti. Buna elbette Onyekuru’nun kendine alan bulamaması, alternatifsiz Eren’in güçsüzlüğü ve tabiki Feghouli’nin tek devrelik oyununu da eklemeliyiz.
Aykut Kocaman’ın dersini çok iyi çalıştığı, Konyasporlu futbolcuların da Kocaman’ı müthiş bir hızla benimsediği yatsınamayacak bir gerçek.
İlk yarı topu Galatasaray’a bırakan ve bu konuda ısrarcı olan Kocaman, ikinci yarı savunmasını daha ileri taşıyıp önde baskı yapmaya başlayınca Galatasaray tamamen çözüldü, ciddi hatalar yaptı ve Konya forvetlerine pozisyon üstüne pozisyon verdi. Direkten dönen top, arka arkaya kaçan pozisyonlar Galatasaray’ın bulduğu şans golüne rağmen sahanın hakimi de iyisi de Konyaspordu.
Gelelim penaltıya... Tartışmasız penaltı değil... Hüseyin Göçek, VAR’a niye gitmedi? Riva’dan ona nasıl bir uyarı geldi anlamak mümkün değil... Ama bu pozisyonda VAR’a gitmeyen Hüseyin Göçek’in Fenerbahçe-Ankaragücü maçındaki önce vermediği, sonra VAR aracılığıyla verdiği penaltıyı da hatırlamakta fayda var! Dün doğru karar ise kırmızı karttı.
Serdar Aziz tecrübesindeki bir oyuncu bu hatayı nasıl yapar, lütfen biri bana anlatsın... Kadro kurmakta zorlanan Galatasaray şimdi de Serdar Aziz’in yerine alternatif üretmeye çalışacak. Bu nasıl bir sorumsuzluk!
Görünen o ki, Galatasaray son dönemde yaşananlardan bir hayli etkilenmiş... Etkilenmeyen müthiş taraftarı var. Bu destek Galatasaray’ı daha ne kadar yukarlarda tutar bilinmez ama dün kaybedilen iki puan uzun yarışta çok aranacaktır unutmayalım...