Tayfun Bayındır

Tayfun Bayındır

tayfun.bayindir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Evettt... Bir sezon daha herhangi bir başarı elde etmeden, sürekli taraftarın isyanına ve protestosuna tabi kalarak, futbol adına hiçbir şey vermeden “yönetim istifa” sesleriyle tamamlandı. Var ligde belki bir kaç maçın ama oynasan ne yazar oynamasan ne yazar!
Gerçekten koskaca Fenerbahçe takımına yazık oluyor. Kupada yoksun, ligde hayalet gibi dolaşıyorsun, tek bir hedefin kalmış o da Avrupa... Orada da yerle yeksan oluyorsun... Hem de Kadıköy’de...
Milyonlarca euro harcanarak kurulan bu takımın bir sisteminin olmaması, oyun içindeki geliş-gidişlere göre pozisyon değişikliğine gidilmemesi, oyuncuların neredeyse tamamının durağan oynamayı meziyet sayması anlaşılır gibi değil... İsmail Kartal da ne yazık ki, hayal kırıklığı yaratan ekibe dahil oldu. Büyük umutlarla geldiği eski takımına bir kaç küçük dokunuş yapsa başka bir takımı izlemek mümkündü. Ama o da bulanık akan suyun debisine kendisini bıraktı.
Tam bir boş vermişlik var. En tepeden en aşağıya kadar. En tepe dediğim yer elbette başkanlık makamı. Boşvermişliğin en güzelini dün hep beraber canlı yayında yaşadık. Evinde oynadığım maçın ilk yarısında berbat bir futbol oynamış ve 1-0 mağlubiyetle soyunma odasına gitmişsin. O kısacık devre arasının her anını ikinci 45 dakikada ne yapacağını konuşarak, planlayarak, tartışarak geçirmen gerekirken sanki onlarca gol atmış bir takımmış gibi erkenden sahaya geliyorsun... Hepimiz gördük, neredeyse 5 dakika Fenerbahçe Futbol Takımı koridorda hocaları İsmail Kartal ile beklediler. Konuşarak hiçbir şey olmaz diyebilirsiniz. Emin olun olur. O soyunma odası koridorunda boş boş geçen dakikalarda küçük moral konuşmaları dahi işe yarar. Ama işin içine boş vermişlik girerse, buna bir de çaresizlik eklenirse ki, bu teknik adam çaresizliğidir, allame-i cihan da olsan bir işe yaramaz.
Dün koskoca 90 dakikada Ferdi, biraz da Pelkas giydikleri formanın hakkını veren oyunculardı. Onların çabalarına, mücadelelerine şapka çıkarmak lazım. Umarım, transfer konusunda büyük becerisi olan Fenerbahçe Yönetimi Ferdi Kadıoğlu transferini de çabucak gerçekleştirir.
Üzülerek söylemeliyim ki, Fenerbahçe umutsuz vaka noktasına geldi. Tedavisi yok. Çözüm kangren olmuş uzvu kesip atmakta. Emin olun atılan uzuv baş bile olsa Fenerbahçe küllerinden doğmayı becerecek güce sahiptir. Yeter ki, aynaya bakıp gerçekleri görmekten korkmasınlar.