Tayfun Bayındır

Tayfun Bayındır

tayfun.bayindir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Igor Tudor göreve geldiğinden bu yana izlediğimiz en iyi Galatasaray’dı... Hatta tüm sezonun şuana kadar ki, “en etkileyici Galatasaray’ını izledik” dersek abartmış olmayız... Tudor galiba aradığı, üzerinde çok fazla oynamayacağı on birini (nihayet) buldu. Özellikle savunma bloğu dünkü görüntüden sonra sanırım artık değişmez... Kısacası, Fenerbahçe maçında şekillenen takım Bursa’da tam anlamıyla rayına oturdu.

İlk yarı neredeyse tüm hücumların geliştiği Carole-Bruma hattı o kadar çok ve o kadar etkili işledi ki, diğer kanatta Sabri ve Yasin içeri kat ederek oyuna katılmak durumunda kaldılar... Benzer durum ikinci yarı Sabri’nin kanadı için geçerli oldu. Bruma’nın yorulması, Carole’ün de biraz daha savunmada kalması Sabri-Yasin hattının işlerliğini artırdı. Doğrusu şu ki, Galatasaray’ın kanatlarının birbirlerine rekabet edercesine yüksek tempo yapması maçı sarı-kırmızılı takıma getiren en önemli etkendi. Ayrıca Bursaspor’un neredeyse hiç hücum yapmaması, iki savunma bekinin hücum oyuncusu gibi 90 dakikanın tamamına yakınında rakip yarı alanda kalmalarını da sağladı. Bursaspor’un hiç bir varlık göstermediği oyunun gerçek lideri ise tartışmasız Wesley Sneijder’dı.

Haberin Devamı

Riekerink gittikten sonra birara Igor Tudor tarafından kızağa çekilen Sneijder, dün bu takımın gerçek lideri olduğunu ve hâlâ dünyanın çok önemli oyuncularından biri olduğunu kanıtladı. Hollandalı maçın tamamında sahanın tartışmasız tek lideriydi. Müthiş ekonomik oynadı, aynı zamanda da Podolski’ye örnek oldu. Son dönemlerde saha içinde gölgeliklerin peşinde koşan Podolski dün topun peşinde koşan, pres yapan, gol arayan ve atan oyuncuydu. Bursaspor filelerine gönderdiği gol onun ne kadar yetenekli ve yeteneklerini ne kadar az kullandığını gösteren en önemli belgeydi.

Bu maçta Yasin’e bir paragraf açmazsak haksızlık etmiş oluruz... İlk yarı Bursaspor savunmasının topu çizgiden çıkarttığı pozisyonda meşin yuvarlağı yavaş vurmasının üzüntüsünü yaşayan Yasin son goldeki bireysel çabasıyla hak ettiği gole ulaştı. Etkileyici bir performans ortaya koyup kendi bölgesinin tartışılmaz en iyisi olduğunu Tudor’a kanıtladı.

Haberin Devamı

Bursaspor’a gelince... Doğrusunu söylemek gerekirse dünkü Bursaspor iç karartan, gelecek için hiç umut vermeyen bir takım görüntüsündeydi. Açıkçası ruhsuzlar ordusu gibiydiler... Bir tek organize atak geliştiremedikleri gibi Galatasaray’a karşı direnç bile gösteremediler...