Tayfun Bayındır

Tayfun Bayındır

tayfun.bayindir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aykut Kocaman yatsın kalksın Fırat Aydınus’a dua etsin. Aydınus, Titi’ye o kırmızı kartı çıkarmasa, Kocaman’ın oyun anlayışıyla ne kadar golcü var onların hepsini sahaya sürse bile Fenerbahçe gol atamazdı. Bırakın 5-10 dakikayı iki 90 dakika dahi oynansa hiçbir değişiklik olmazdı... Aykut hocanın bu ısrarını aslında ısrar demek yanlış, bu tutuculuğunu anlamak mümkün değil.

Alper oyunda, Valbuena kenarda. Alper’in oynadığı ilk 45 dakikada tek bir pozisyon yok. İkinci devrede Valbuena oyunda, pozisyon üstüne pozisyon, bir o kadar da hücum zenginliği var. İşin ilginç yanı, Alper’in kaybettiği top sayısıyla Valbuena’nın ki neredeyse aynı. Bu maç Valbuena varken daha farklı oynandı. Ve gerçekçi konuşalım Fenerbahçe’de Valbuena varken o maçların tamamı da farklı oynandı.

Haberin Devamı

Yiğidin hakkı yiğide, elbette futbol sonuç oyunu. Üç puanı kazanan alıyor. Ama bu maçta alkışı alacak taraf hiç tartışmasız Bursaspor’dur. Haftayı yarım yamalak antrenmanlarla, hatta son iki gün neredeyse hiç idmansız geçiren, bir hafta önce ligde kalmayı garantileyerek hedefsiz kalan ve bu nedenle müthiş bir rahatlama içine giren Bursaspor’dan, belki kendi camiası bile böylesi bir reaksiyon beklemiyordu.

İlk yarı kontrollü, ikinci yarı ise olağanüstü bir tempoyla oynadılar. Sezonun en güzel golünü bize izlettirdiler. Bu maç öncesi kendileriyle ilgili yapılan çirkin dedikodulara da muhteşem bir yanıt verdiler. Onlara sadece ‘helal olsun’ demek lazım...

Bu arada eski Fenerbahçeli Sow’un golü üzerinden de kim bilir ne türlü senaryolar uydurulacaktır... Pozisyonu iyi izleyenler hem Bursaspor’a hem de Sow’a ciddi haksızlık edildiğini çok rahat anlayacaklardır. Bu nedenle Sow için söylenenlere gülüp geçin ben öyle yapıyorum.

Arka arkaya maç kazanan Fenerbahçe’de Guilano, Aatıf ve özellikle de Alper’deki düşüş çok dikkat çekici. Bu üç oyuncuyla ilgili ligi ikinci bitirme yolundaki en önemli iki maçta kalıcı geri dönüşlere ihtiyaç var. Kenarda oturan Valbuena, Mehmet Ekici ve kalan iki maçın mutlak kazanılması gerektiği düşünülürse çift santrfor uygulaması da akla en yakın çözümler gibi görünüyor.

Haberin Devamı

80. dakikaya kadar mukemmel maç yöneten Fırat Aydınus son 10 dakikada maçın kaderini etkileyen düdükler çaldı. Kırmızı kart pozisyonuna çok yakındı, uzaktan bakınca sarı yeterli gibi görünüyor, bu noktada Aydınus’a saygı duymak lazım.