Tayfun Bayındır

Tayfun Bayındır

tayfun.bayindir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aykut Kocaman’ın yıllardan beri Valbuena ısrarının nedenini artık iyice herkes anlamıştır sanırım. Fransız bücür, dün Alanya karşısında büyük bir futbol sergiledi. Attığı gol hem pozisyonun başlangıcı, hem de bitirilmesi açısından derslikti... Özgüveni yüksek, lider olduğunun farkında ve çoktan Fenerbahçe ile ilgili aidiyet duygusu zirve yapmış bile.

Valbuena’ya başta Giuliano olmak üzere Dirar, Mehmet Ekici, Ozan Tufan ve Souza gibi isimler destek verip, onun hızlı pas trafiğine ayak uydururlarsa çok farklı, sevimli ve asıl önemlisi Fenerbahçe taraftarının yıllardır görmek istediği takımı izlememiz mümkün olabilir... Kısacası Fenerbahçe’nin kilit ismi Valbuena, oynayıp oynatınca sarı-lacivertliler çok kritik bir galibiyete imza attılar.

Haberin Devamı

Sezon başından bu yana orta sahaları bu kadar kolay geçilen hiçbir takım izlememiştik. Alanyaspor da, Fenerbahçe de her kalabalık geldiklerinde orta sahayı ellerini kollarını sallayarak katettiler. Fenerbahçe’nin oyuncuları daha becerikli ve daha tecrübeli oldukları için bu kolay orta saha geçişleri sonrasında gol şansları yüksek oldu. Hatırlatmakta fayda var, sarı-lacivertliler uzun bir aradan sonra gerçek bir golcü ile oynamanın avantajına da sahiptiler.

O avantaj Janssen’di... Oynadıkça, bu takımın oyuncusu olduğunu hissettikçe çok etkili bir santrfor olarak karşımıza çıkacak. Dün hem attı, hem de penaltı kazandırdı. Gerçekten Janssen özel bir oyuncu.

Eğer Mauricio Isla’ya da bir satır ayırmazsak Şilili’ye gerçekten haksızlık etmiş oluruz. Hasan Ali, soldan hücuma çıkmamak için ne kadar imtina ettiyse Isla da o kadar hücumun içindeydi. Sıfıra kadar indiği her pozisyonda Alanyaspor savunmasını zora soktu. Savunmasında da eksik kalmadı. Onun sayesinde Fenerbahçe neredeyse maçın tamamını sağ taraftan götürdü. Hasan Ali, Isla’nın yarısı kadar çıksa ya da Aykut hoca buna izin verse çok daha farklı bir Fenerbahçe izleriz.

Fenerbahçe’de daha tam hazır olmayan oyuncular var. Giuliano bunların başında geliyor. Brezilyalı oynadıkça çok daha etkili olacak bu net olarak görülüyor. Skrtel’in dönmesi Dirar’ın da ciddi bir sakatlığının olmaması durumunda bu haftaki derbi doyumsuz bir derbi olacak. Bunun işaretlerini dün çok net gördük.