Tayfun Bayındır

Tayfun Bayındır

tayfun.bayindir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mesajlarla dolu bir maç... Mesajı alması gereken kurum çok net. Fenerbahçe Yönetim Kurulu. Ya da “Mayıs sonunda transferi bitireceğiz” açıklaması yapan Başkan Aziz Yıldırım’a... Mesajın içeriği de çok net, çok anlaşılır.

Futboldan bir parça anlayan herkesin imzasının yer aldığı mesajda diyor ki; (Bu takımın çok acil bir yaratıcı oyuncuya, yani klasik tabirle on numaraya, bir de merkez golcüye ihtiyacı var. Aykut Kocaman’ın elindeki kadro ile yapabileceği bu, daha fazlası mucize olur. Kjaer’i de sattınız. Artık çözün bu sorunu. Aksi durumda şampiyonluk yine kalır başka bahara. Avrupa ise hayalden öteye geçmez)..

Haberin Devamı

Ne skor, ne de zaman zaman gözümüzün pasını silen tempolu oyun kimseyi kandırmasın. Fenerbahçe ile Graz arasında büyük kalite farkı var... İşte bu kalite farkı, oturmamış tandemi, kırılgan orta sahası ve tecrübesiz forvet hattına karşın, Fenerbahçe’nin maçın neredeyse tamamında kontrolü elinde tutmasını sağladı... Ne var ki, Aykut Kocaman’ın istediği seviyeye henüz ulaşamamış hızlı pas oyununda, bir merkez oyuncunun eksikliği çok hissedildi. O bölgenin oyuncusu olmayan ama zorunluluktan görev alan Ozan, topu her aldığında tek pas yapmak yerine çevresinde bir tur atıp gölgesine çalım atmayı tercih etti. Böyle olunca da oyun mecburen kanatlara kaydı.

Doğrusu şu ki, oyunun planlanandan daha fazla kanatlara (Ya da ağırlıklı olarak sağ kanada) yığılması Fenerbahçe için bulunmaz bir nimet oldu. Mükemmel oynayan Alper, ona destek veren Dirar ve Şener üçlüsünün Valbuena takviyesiyle maçı alıp götürdüğünü söylemek hiç de abartı olmaz. Bu arada erken gelen golü unutmayalım. Graz’ın ilk organize atağında bulduğu gol, sarı-lacivertlilerin yumuşak karnını da ortaya çıkardı...

Geri dönüşlerde ve oyuncu paylaşmalarında ciddi sorunlar var. Skertel-Roman tandemi çok yeni, uyum sorunu olması son derece normal. Bu ikili birlikte oynadıkça adam ve alan paylaşımı sorunu çözülecektir. Ama geri dönüş sıkıntısının azalması için, daha hızlı düşünenen, daha az pas kaybı yapan, topu çok daha çabuk ayağından çıkaran bir orta sahaya ihtiyaç var. Yani bir on numara desteği gerekiyor...

Haberin Devamı

Oyunu çözen isim Valbuena ne kadar doğru bir transfer olduğunu daha ilk resmi maçında kanıtladı. Fransız oyuncu, takım arkadaşlarına tek pas ve hızlı düşünme dersleri verdi.

Ahmethan, belki gol atamadı ama çok doğru koşular yaptı, Graz savunmasını bir hayli yordu ve kendisine olan güveni boşa çıkarmadı. Günün yıldızı ise Alper’di. Keşke Alper her maç bu seviyede oynayabilse. O zaman Fenerbahçe’nin en yeni ve en etkili transferi olur.

Özet; Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’si daha yolun başında ama son iki yılda yaşanan ızdırap hatırlanınca, dün izlediğimiz takım keyif verecek gibi görünüyor.