Dünya Kupası Temizlik şirketinden tarihi Arjantin zaferine! Herkes Renard'ı konuşuyor

Temizlik şirketinden tarihi Arjantin zaferine! Herkes Renard'ı konuşuyor

22.11.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan dev kupanın favorilerinden Arjantin karşısında yenik duruma düştüğü maçı çevirerek sansasyonel bir zafere imza attı. Yeşil-beyazlı ekibin Fransız teknik patronu Herve Renard'ın oyun anlayışı otoritelerden övgü aldı.

Temizlik şirketinden tarihi Arjantin zaferine Herkes Renardı konuşuyor

Suudi Arabistan, Dünya Kupası tarihinin en büyük sürprizlerinden birine imza attı. C Grubu'nun açılışında turnuvada şampiyonluk hedefleyen Arjantin ile karşılaşan Orta Doğu ekibi, 1-0 yenik kapattığı ilk devrenin ardından unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Dünya Kupası'na 36 maçlık yenilmezlik serisiyle giden Arjantin, bu mağlubiyetle İtalya'nın 37 maçlık rekoruna ortak olma şansını kaçırdı. Suudi Arabistan'da teknik direktör Herve Renard, unutulmaz zaferde ön plana çıkan isim oldu.

29 yaşında emekli oldu, tarihe geçen başarıya imza attı
Futbolculuk kariyerinde bir defans oyuncusu olan Herve Renard, dizinden sakatlanarak 29 yaşında emekli oldu. Renard, bir temizlik şirketi girişiminin ardından teknik direktörlük serüvenine yelken açtı. SC Draguignan ilk deneyimine soyunan Fransız çalıştırıcı, eski bir arkadaşı olan Claude Le Roy'un yanında Shanghai COSCO'da asistanlık yaptı.

2 Afrika Kupası şampiyonluğu var

54 yaşındaki teknik adam, ilerleyen dönemde Zambiya (2012) ve Fildişi Sahili (2015) ile Afrika Kupası'nı kazandı. Renard böylece iki farklı ülkeyle bu kupayı kazanan ilk teknik adam olarak tarihe geçti. Fas'ın başında Rusya 2018'de yer alan Herve Renard, İspanya, Portekiz ve İran'ın yer aldığı grubu 1 puanla son sırada noktaladı.

Haberin Devamı

Herve Renard: Mutlu olmayı hak ediyorlar

Suudi Arabistan teknik direktörü Herve Renard ise; "Mutlu olmayı hak eden 35 milyon Suudi Arabistanlı var. Onları düşünmeliyiz. Evet, tarihi bir galibiyet aldık ve sonsuza dek bunun izleri sürecek. Ancak aynı zamanda geleceğe odaklanmalıyız. Hemen kalan maçlara çalışmamız gerekiyor. Arjantin galibiyetini kutlamamız 20 dakika sürdü ve bitti. Şimdi diğer 2 maça odaklanacağız" dedi.