Futbol TFF'den Yıldız Kızlar projesi!

TFF'den Yıldız Kızlar projesi!

07.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF ile Ülker tarafından hayata geçirilen Geleceğin Yıldız Kızları Projesi’nin basın toplantısı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ülker CEO’su Mete Buyurgan, Kadın A Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve Kadın A Milli Takım oyuncusu Ecem Esen’in katılımıyla gerçekleşti.

TFFden Yıldız Kızlar projesi

Projenin önemine dikkat çeken Büyükekşi, “Ülker ile kadın milli takımının futbolcu havuzunu geliştirerek, gençlerin hayallerini gerçekleştirecek olmak bizlere mutluluk veriyor” dedi.

Haberin Devamı

Ülker CEO’su Mete Buyurgan ise Türk sporuna katkı sağlayan öncü markalardan biri olduklarını vurguladı. Buyurgan şöyle devam etti: “TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları projesini, TFF ile birlikte hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Bizim için kadınların her alanda eşit yer almaları önemli bir hedef. Biliyoruz ki futbol sadece bir ‘erkek oyunu’ değil. Bu sebeple de diyoruz ki genç kızlarımız, milli futbolcularımız size nasıl yol gösterdiyse, sizler de bu yolu aydınlatın.”

33 ADAY İSİM BELİRLENECEK

U15 Milli Takımı için futbolcu havuzunu genişletmek ve kız çocuklarına ‘fırsat eşitliği’ sunmak için tasarlanan projeye 2009, 2010, 2011 doğumlular katılabilecek. Katılımcılar, Kadın Milli Takım Teknik Direktörleri tarafından belirlenen hareketleri içeren videolarını ulkeryildizkizlar.tff.org sitesine yükleyerek seçmelere dahil olacak. Beklentileri karşılayan 33 futbolcu adayı belirlenecek ve 25-30 Ocak tarihleri arasında U15 Hazırlık Kampı’na katılacak.

Haberin Devamı

Yazarlar