Su Sporları The Bodrum Cup’ta zafer Gara Poşet’in!

The Bodrum Cup’ta zafer Gara Poşet’in!

29.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

100’ün üzerinde yat, 2.000’e yakın denizci ve 10.000’e yakın ziyaretçiyi ağırlayan muhteşem bir buluşma olan Maximiles Black The Bodrum Cup’ta birincilik Gara Poşet’e gitti. 35. yıl özel kupasını ise Germania Nova aldı.

The Bodrum Cup’ta zafer Gara Poşet’in

35’inci yılını Cumhuriyetin 100’üncü yılıyla birlikte kutlayan Maximiles Black The Bodrum Cup’ta kazananlar belli oldu. 21 Ekim’de tamamlanan son yarışın ardından Ağanlar Tersanesi’nde düzenlenen törenle ödüller sahiplerine verildi.

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası ödülü Maximiles Black “The Winner of 2023” kazananı Gara Poşet olurken, Anadolu Sigorta ödülünü “The Challenge Winner of 2023” kategorisinde yine Gara Poşet, 35. yıl özel kupasını ise Germania Nova aldı. Çanakkale - Bodrum arasında gerçekleşen yarışların kazananına verilen Maximiles Black The Bodrum Cup Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Anma Yarışları ödülü “The Challenge Winner of 2023” birincisi Colombaio, Opet & Tüpraş ödülü “2023 Overall 1st Place” birincisi ise VAY teknesi oldu.

SELANİK'TEN BODRUM'A

100’ün üzerinde yat, 2.000’e yakın denizci ve 10.000’e yakın ziyaretçiyi ağırlayan muhteşem bir buluşma olan The Bodrum Cup, bu yıl sıra dışı bir yolculuğa çıktı. 2 Ekim’de Ata’mızın doğum yeri Selanik’e yelken açan filo, daha sonra Türk karasularına geçti ve Çanakkale Anıtı’nı selamladıktan sonra bölgenin göz alıcı koylarının ardından İstanbul’un hareketli sularına yelken açtı. Dolmabahçe önünde Atamızı anan filonun İstanbul geçişi kentte tam bir bayram havası estirdi. Bu görkemli geçiş İstanbul’da şehir hatları vapurlarının destekleriyle gerçekleştirilirken İstanbullular, Şehir Hatları’nın kaldırdığı ücretsiz feribot ile töreni denizden canlı olarak izleme fırsatı buldu. Ardından, ekipler büyüleyici Bodrum’a geri döndü.

Haberin Devamı

GURUR VE HEYECAN

Masmavi suların uçsuz bucaksız gökyüzüyle buluştuğu Bodrum’un kalbinde, Maximiles Black 35. The Bodrum Cup sona ererken unutulmaz bir gösteri yaşandı. Uluslararası yelken festivali, amansız macera ruhunun, birliğin ve açık deniz için ortak bir tutkunun bir kanıtı olmakla kalmadı, Cumhuriyetimizin 100. yılından esinlenen rota temaları ile katılımcıları ve izleyicileriyle herkesin yüreğinde gurur ve heyecan dolu izler de bıraktı.

Yazarlar