Voleybol Tijana Boskovic'ten Türkçe itirafı! Şampiyonluk primi dudak uçuklattı

Tijana Boskovic'ten Türkçe itirafı! Şampiyonluk primi dudak uçuklattı

19.10.2022 - 10:12 | Son Güncellenme:

2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Sırbistan takımına verilecek para ödülü dudak uçuklattı. Öte yandan turnuvanın MVP'si seçilen Eczacıbaşı'nın yıldızı Tijana Boskovic'ten Türkçe itirafı geldi.

Tijana Boskovicten Türkçe itirafı Şampiyonluk primi dudak uçuklattı

Polonya ve Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda altın madalyayı finalde Brezilya'yı 3-0 mağlup eden Sırbistan kazandı.

Haberin Devamı

Sırbistan, Brezilya'yı 26-24, 25-22 ve 25-17'lik setlerle mağlup etti. Sırbistan 2018 yılında da altın madalyayı kazanmıştı.

BOSKOVIC DURDURULAMADI
Eczacıbaşı'nın yıldız pasör çaprazı Tijana Boskovic finale damga vurdu. 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken aynı zamanda turnuvanın MVP'si seçildi.

RÜYA TAKIM AÇIKLANDI
En iyi smaçör: Gabi (Brezilya)
En iyi 2. smaçör: Miriam Sylla (İtalya)
En iyi orta oyuncu: Carol (Brezilya)
En iyi 2. orta oyuncu: Anna Danesi (İtalya)
En iyi libero: Teodora Pusic (Sırbistan)
En iyi pasör: Bojana Drca (Sırbistan)
En iyi pasör çaprazı: Tijana Boskovic (Sırbistan)
En değerli oyuncu (MVP): Tijana Boskovic (Sırbistan)

Tijana Boskovicten Türkçe itirafı Şampiyonluk primi dudak uçuklattı

SIRBİSTAN SIRLAMADA ZİRVEYE YÜKSELDİ
Bu sonuçla Sırbistan turnuva öncesinde zirvede bulunan ABD'den liderliği almış oldu. İkinci sıraya İtalya yerleşirken onu Brezilya takip etti.

Haberin Devamı

SIRALAMADA TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK TEHLİKE
Filenin Sultanları Amerika mağlubiyetinden yaklaşık 8 puan kaybetti ve dünya sıralamasında 7. sıraya demir attı. Bu sıralama Olimpiyat Elemeleri'nde olacağımız torbaları doğrudan etkiliyor. Öte yandan Milletler Ligi ve Dünya Şampiyonası öncesinde ülkeler sırlamasında Türkiye 4. konumda yer alıyordu. Türkiye 7. sırada olduğu için muhtemelen 4. torbadan dahil olma tehlikesi bulunuyor.

Tijana Boskovicten Türkçe itirafı Şampiyonluk primi dudak uçuklattı

MÜTHİŞ ŞAMPİYONLUK PRİMİ
Sırbistan hükümeti, dünya şampiyonluğundan dolayı Başantrenör Daniele Santarelli ile ekibi ve voleybolculara 30'ar bin euro vermeye karar verdi.

Ayrıca Sırbistan'ta faaliyet gösteren Çinli şirket, voleybolculara 300 bin euro ödül vereceğini duyurdu.

BOSKOVIC TÜRKÇE DAHA ÇOK KONUŞACAK
Öte yandan Tijana Boskovic'in bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Eczacıbaşı'nın Sırp yıldızı, takım arkadaşlarıyla Türkçe konuşmayı sevdiğini ve onlarla daha iyi anlaşmak için döndüğünde hemen özel Türkçe dersi almaya devam edeceğini belirtti.

OLİMPİYAT ELEMELERİ İÇİN JAPONYA EV SAHİBİ OLDU
2024 Paris Olimpiyatları voleybol elemeleri için ilk ev sahibi Japonya oldu. Kadınlarda elemeler 16-24 Eylül 2023, erkeklerde ise 30 Eylül-8 Ekim'de oynanacak. FIVB'nin IOC'ye gönderdiği listede Rusya'nın olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı