Galatasaray Galatasaray'ın VAR isyanı! 6 maçta 9 pozisyon

Galatasaray'ın VAR isyanı! 6 maçta 9 pozisyon

19.10.2022 - 09:17 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 2 devi Fenerbahçe ile Galatasaray arasında adeta demeç savaşları yaşanırken, sarı-kırmızılı ekipte Başkan Dursun Özbek ve Başkan Vekili Erden Timur, Riva'ya giderek TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşme gerçekleştirdi. Galatasaray'ın TFF'ye sunduğu dosyadaki pozisyonlar ortaya çıktı. İşte detaylar...

Galatasarayın VAR isyanı 6 maçta 9 pozisyon

Süper Lig'de 10. haftanın sona ermesinin ardından Fenerbahçe ile Galatasaray arasında hakem kararları nedeniyle adeta demeç savaşları yaşandı. Spor kamuoyunda gelişmeler ve tartışmalar yaşanmaya devam ederken sarı-kırmızılı ekipte Başkan Dursun Özbek ve Başkan Vekili Erden Timur, kapsamlı bir dosyayla TFF'nin kapısını çaldı.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN GEÇ SAATLERDE PAYLAŞIM

Ankaragücü-Fenerbahçe maçındaki hakem kararları spor kamuoyunun gündemini meşgul ederken gece geç saatlerde Galatasaray'dan "Utanç Vesikası" başlıklı bir açıklama yayınladı. Sarı-kırmızılı ekip paylaşımında Video Yardımcı Hakem Sistemi hakkında eleştirilerde bulundu.

FENERBAHÇE'DEN CEVAP

Fenerbahçe Kulübü ise Galatasaray'ın yazılı açıklamasında resmi internet sitesinden yaptığı "Zamansız hezeyanlar hakkında" başlıklı açıklamasıyla cevap verdi.

GALATASARAY'DAN FENERBAHÇE'YE GÖNDERME

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe'nin açıklaması üzerine Twitter hesabından "Adaletten korkanlar belli oldu. Heyecana gerek yok…" yazılı bir paylaşımda bulundu.

Galatasarayın VAR isyanı 6 maçta 9 pozisyon

EROL BİLECİK'TEN FB TV'DE AÇIKLAMALAR

Haberin Devamı

Son olarak ise Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, kulüp televizyonuna gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bilecik, Galatasaray'dan yapılan açıklamaya canlı yayında yanıt verirken dikkat çeken ifadeler kullandı.

RİVA'DA GÖRÜŞME

Fanatik'te yer alan habere göre Sarı-kırmızılı kulübün patronu Dursun Özbek ile Erden Timur, TFF'nin Riva'daki binasına giderek Başkan Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme yaptı. Önceki gece kulübün resmi internet sitesinden "Utanç vesikası" başlıklı bir yazı yayınlayan ve hakemlerle ilgili ağır ifadeler kullanan Sarı-Kırmızılılar, bu kez daha geniş kapsamlı bir dosyayla TFF'nin kapısını çaldı. Galatasaray Yönetimi'nin hedefinde, atamaların ve algoritmanın başındaki kişi olan Murat Ilgaz vardı. Burada Ilgaz'ın yakın olduğu kulüplerle ve kasıtlı atamalar yaptığıyla ilgili iddialar gündeme getirildi.

9 POZİSYON HAZIRLANDI

Sezon başından beri Galatasaray aleyhine karar verilen veya VAR'a gidilmeyen 9 pozisyonla ilgili görüntüler ve aynı pozisyonlarda aynı hakemlerin farklı kararlar vermesi ya da VAR'ın devreye girerek kararları düzeltmesi gibi detaylar masaya yatırıldı. Kulübün hazırladığı rapordaki pozisyonlardan bazıları şunlar...

Galatasarayın VAR isyanı 6 maçta 9 pozisyon

İŞTE O POZİSYONLAR

  • Antalyaspor maçı, Muslera penaltı (penaltı değil), Oliveira'ya penaltı yapılıyor (ayağına basılıyor, devam).
  • Giresunspor maçı, Emre Akbaba penaltı (kramponu çıkıyor, VAR devreye girmedi), Torreira penaltı (VAR devreye girmedi).
  • Gaziantep maçı, Abdülkerim kırmızı kart.
  • Ümraniye maçı, Torreira'nin vuruşu elle kesildi, ceza alanında penaltı (VAR devreye girmedi).
  • Trabzonspor maçı, Seferovic'in vuruşu elle kesiliyor penaltı (VAR devreye girmiyor).
  • Kayserispor maçı, ilk gol incelenmedi Boey’ye faul var, Icardi 28. saniye penaltı vuruşu elle kesiliyor (VAR yine devre dışı)

Yazarlar