Basaksehir Togo’daki Başakşehirliler!

Togo’daki Başakşehirliler!

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yoksul çocuklar için ülkesinde yardım maçları düzenleyen Adebayor’un görev aldığı takımlar, Medipol Başakşehir’in formalarıyla sahaya çıktı. Golcü, “İnsan tüm sahip olduklarını tek başına yiyemez. Bu yüzden paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Togo’daki Başakşehirliler

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Yıldız futbolcular liglerin sona ermesiyle soluğu deniz kıyılarında alırken, en az onlar kadar yıldız bir isim olan Emmanuel Adebayor ise farklı bir tatili tercih etti. Başakşehir’in dünyaca ünlü futbolcusu, doğruca ülkesinin yolunu tuttu. Elini taşın altına koyan 33 yaşındaki futbolcu, Togo’da şehir şehir gezerek bir yardım turu başlattı.

Afrika ülkesinde Kara, Sokode, Amigo, Kpalime ve Lome gibi kentlere giden oyuncu, buralarda bir dizi yardım maçı düzenledi. Bu karşılaşmalarla ülkedeki yoksulluğa dikkat çekmeyi amaçlayan Emmanuel Adebayor, yardıma muhtaç çocukların ihtiyaçlarına da katkı sunmaya başladı.

Yıldız futbolcu, gittiği şehirlerde büyük kalabalıklar karşısında maçlara çıkarken, vatandaşlarının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Bu karşılaşmaların en ilginç yanı ise, Adebayor’un takımının Başakşehir forması giymesi... Bir karşılaşmada turuncu, diğerinde de lacivert formaları tercih eden golcü, ülkesinde de Başakşehir’i en iyi şekilde temsil ediyor.

Haberin Devamı

Adebayor’un çocuk yuvalarına aktardıkları genellikle gıda ve okul gereçleri oluyor. Son olarak ülkenin kuzeyindeki Kara kentinde 90 çocuğun bir yıllık masraflarını üstlenen futbolcu, “Togo bana çok şey verdi. Bugün Emmanuel Adebayor olduysam, bu ülkemin sayesinde oldu. İnsan tüm sahip olduklarını tek başına yiyemez. Ben de bu yüzden ülkemin insanlarıyla paylaşmak istiyorum” dedi.

Emeklilik açıklaması

Togo’da şehir şehir gezen futbolcuya, vatandaşlar kadar basın da büyük ilgi gösteriyor. Emmanuel Adebayor, Taxi FM radyosuna verdiği röportajda kulübü Başakşehir’i de ilgilendirebilecek bir itirafta bulundu. Yaşı ilerlemesine karşın yeni takımında geride kalan sezonda iyi bir performans ortaya koyan yıldız futbolcu, “Kendi kendime sonuna kadar gitmeye niyetli olduğumu söylüyorum. Belki bir altı ay daha, belki bir yıl daha... Elbet bir gün futbolu bırakacağım” dedi.
Turuncu-lacivertli ekibe devre arasında gelen oyuncu, 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştı.