Yaz Olimpiyatları Tokyo Olimpiyat Oyunları sessiz sedasız başlıyor

Tokyo Olimpiyat Oyunları sessiz sedasız başlıyor

23.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Salgın nedeniyle seyircisiz düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın açılışı bugün yapılacak. Törende Türk Bayrağını Merve Tuncel ile Berke Saka taşıyacak. Katı kuralların uygulanacağı organizasyonda sporcular madalyalarını kendileri takacak.

Tokyo Olimpiyat Oyunları sessiz sedasız başlıyor

108 sporcumuz var

Haberin Devamı

Beklenen gün geldi çattı... Önce kovid-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelenen, ardından da son güne kadar iptal olup olmayacağı tartışılan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni bugün TSİ 14.30’da yapılacak. Toplamda 206 ülke adına 11 binden fazla ismin ter dökeceği dev organizasyonda Türkiye’yi 108 milli sporcumuz temsil edecek. Açılış töreninde Türk Bayrağını ise kafilenin iki genç ismi Merve Tuncel ile Berke Saka taşıyacak.

İlginç uygulama

Uygulanan kurallar Tokyo’ya gelecek devlet görevlilerini de azaltırken birçok önlemin alındığı organizasyonda en ilginç deneyimi sporcular yaşayacak. Dereceye giren isimlerin madalyaları, önceki oyunlardaki gibi görevlilerce boyunlarına takılmayacak. Bir kutu içinde takdim edilecek madalyaları sporcular, kendileri boyunlarına takacak. Ayrıca sporcuların tören sırasında maske takması da zorunlu olacak.

Haberin Devamı

Özel madalyalar
Oyunlarda verilecek madalyalar, geri dönüşüm sayesinde üretildi. Madalyalar, 60 milimetre çapında ve 3 milimetre kalınlığında hazırlandı. 1928 yılından bu yana bir yüzünde İtalyan sanatçı Gassoili tarafından çizilen, elinde çelenk tutan “Zafer Tanrıçası Nike”nin kabartması yer alıyor. Madalyanın arka yüzünde ise olimpiyatı düzenleyen ülkenin amblemi bulunuyor.

41 tesiste yapılacak
Dünyanın gözü Tokyo’ya çevrilirken, organizasyon için hazırlanan 41 farklı tesis sporcuları bekliyor. Ayrıca organizasyonun Tokyo’ya maliyetinin 26 milyar euro olduğu tahmin ediliyor. Bu olimpiyatın, tarihin en pahalı oyunları olduğu belirtiliyor. Olimpiyatlarda, 11 binden fazla sporcu, 339 madalya için mücadele edecek. En son 2008 Pekin Olimpiyatları’nda yer alan beyzbol-softbol oyunlara dönerken, karate, sportif tırmanış, sörf ve kaykay ise ilk kez olimpiyatlarda sergilenecek.

Yazarlar