Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe – Hatayspor maçı için ‘’ Vasat Futbol ‘’ başta olmak üzere, bu anlamı ifade edebilecek birçok başlık kullanabilirdim. Ama o zaman, ilk kez ilk on birde sahaya çıkan ve karşılaşmanın yıldızı olan on altı yaşındaki Arda Güler’e haksızlık olurdu.

İlk yarısı izleyenleri sıkıntıdan patlatan, ikinci yarısı ise nispeten hareketlenen maçın her iki yarısında da top ayağına geldiğinde bir fark ortaya koyan isim oldu genç Arda Güler. Nitekim onun ikinci yarıda oyun zekâsı ve takipçiliği sonucu kaptığı top, penaltıyla sonuçlandı ve Fenerbahçe’nin ilk golü geldi.

Haberin Devamı

Yeteneği her halinden belli olan bu pırıl pırıl genç, Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun geleceği açısından büyük önem taşıyor. Yetişmesinde emeği olan herkese ve onu Fenerbahçe’de sahaya süren Pereira ve İsmail Kartal’a tebrikler, teşekkürler…

Sadece Arda Güler değil elbet, yine bu maçta ilk on birde sahaya çıkan bir diğer genç futbolcu, Çağtay Kurukalıp’ı da unutmamak gerekir. Fenerbahçe’nin alternatif oyuncu sıkıntısı çektiği sol bek mevkiinde elinden geldiğince mücadele etti. Tabii ki hataları oldu. Ancak Fenerbahçe gibi bir takımda ilk kez ilk on birde sahaya çıkan genç bir futbolcu için bunlar gayet doğal.

Esasen iki Slavia Prag maçı arası yapılan kadro rotasyonu, bu gençler için bir fırsat oldu. Ferdi’nin cezası ise Çağtay için ekstra bir fırsat oluşturdu.

Genel anlamda baktığımızda ise Fenerbahçe’nin rotasyonsuz da rotasyonlu da vasatı aşamadığını görmüş olduk. Sarı- lacivertlilerin Hatayspor karşısında en büyük şansı, rakibin de kendileri gibi vasatı aşamaması oldu. Kötü oynayan Hataysporlu futbolcular, Fenerbahçe kalesi önünde buldukları pozisyonlarda da çok kötü vuruşlar yapınca skor üstünlüğünü ellerine alamadılar. Elbette burada Fenerbahçe kalecisi Altay’ın da hakkını teslim etmek gerekir. Maç 0- 0 iken yaptığı kurtarışlarla takımını oyunda tutan Altay, Fenerbahçe öne geçtikten sonra da rakibin yakaladığı net gol fırsatlarına geçit vermedi.

Özetle, ilk yarısı çok vasat hatta vasatın da altında, ikinci yarısı ise biraz daha hareketli geçen karşılaşmanın öne çıkan isimleri Arda Güler, Altay Bayındır ve Serdar Dursun oldular. İki penaltı golü atan Serdar Dursun, mücadelenin genelinde de isteyen ve bir şeyler yapmaya çabalayan bir görüntü sergiledi.

Haberin Devamı

Yine genele bakarsak, özellikle son yıllarda beklentilerin uzağında kalan bir Fenerbahçe söz konusu. Gerek daha önceki karşılaşmalara gerekse de Hatayspor maçına baktığımızda, sarı- lacivertlilerdeki olumsuz tabloyu net olarak görebiliyoruz. Hatayspor karşısında oldukça kötü bir performans sergileyen Serdar Aziz’in, oyundan alınmasına anlam veremediğini gösteren jest ve mimikleri bunun sadece küçük bir örneği.

Bu tablo, Slavia Prag karşısında Fenerbahçe’nin işini daha da güçleştiriyor. Gerçekten de Slavia Prag karşısında işi çok zor Fenerbahçe’nin. Ama imkansız değil! Umarım sarı- lacivertliler, Perşembe gecesi turu geçecek bir skor elde ederek adlarını bir üst tura yazdırırlar. Fenerbahçe’ye Slavia Prag mücadelesinde başarılar diliyorum…