Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Oynadığı temposuz futbol nedeniyle eleştirilen Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında 70.dakikaya kadar bu sezonki en iyi futbollarından birini oynadı. Ancak sarı- lacivertliler, Kadıköy’de hüsran yaşamaktan kurtulamadılar.

Gerçekten de Fenerbahçe, sahaya beşli bir defansla çıkan rakibi karşısında özellikle ilk yarıda sahanın tek hakimiydi. Öyle ki, maçın başlamasıyla beraber Gençlerbirliği kalesini ablukaya alan sarı- lacivertliler, arka arkaya pozisyonlar buldular. Hatta iki topları da direkten döndü.

Haberin Devamı

Ancak devrenin sonunda golü bulan konuk takım oldu. Çünkü Fenerbahçe’nin bu sezonki en büyük hastalıklarından olan uyumsuzluk ve bireysel hatalar yeniden hortladı. Esasen Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği karşısında yediği iki gol için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Ankara temsilcisinin ilk golü Dirar ve kaleci Volkan anlaşmazlığı ya da uyumsuzluğundan gelirken, ikinci golde de Mehmet Topal’ın hatası söz konusuydu.

Fenerbahçe bu sezon bu uyumsuzluk ve bireysel hatalardan çok fazla gol yedi ve puanlar kaybetti. Gençlerbirliği maçı bunun son halkası oldu. Oysa maç Fenerbahçe’nin ayağına gelmişti. Çünkü ikinci yarıya da çok hızlı başlayan sarı- lacivertliler, kısa süre içerisinde önce beraberliği yakaladılar, ardından da öne geçtiler. Ama Mehmet Topal’ın hatasıyla gelen ikinci Gençlerbirliği golünden sonra mental olarak yıkıldılar. Bunun sonucunda da galibiyet için gerekli reaksiyonu gösteremediler. Bu nedenle 70.dakikadan itibaren Fenerbahçe’nin o güzel futbolundan eser kalmadı.

Bu arada Aykut Kocaman’ın yaptığı oyuncu değişikliklerinden fayda sağlayamadığını da belirtmek gerekiyor. Aatıf ve Fernandao değişikliklerinden beklediğini bulamayan Aykut Kocaman’ın Eljif hamlesi de tartışmaya açıktır. Dirar, her an skoru değiştirebilecek bir futbolcu. Gerek bu maçta attığı gol, gerekse de Göztepe maçının uzatma dakikalarında gelen gole etkisi dikkatlerden kaçmamalı. O nedenle Dirar’ın sahada kalması daha doğru olurdu.

Hakem Mete Kalkavan maalesef iyi bir performans gösteremedi. Genç hakem, Valbuena’ya yaptığı sert faul sonrasında Gençlerbirliği’nden Issah’ı 25.dakikada ikinci sarı kartla oyun dışı bırakmalıydı. Mete Kalkavan’ın oyundan atmadığı Issah’ı, Ümit Özat hemen oyundan aldı.

Haberin Devamı

Eğer yarın Başakşehir ve Galatasaray kazanırlarsa, Fenerbahçe’nin Galatasaray’la arasındaki puan farkı altıya, Başakşehir’le ise yediye çıkacak. Bu açıdan, Gençlerbirliği karşısında kaydedilen iki puan büyük önem taşıyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari